Πεντανόστιμη σοκολατόπιτα!
- 170γραμ. βούτυρο
- 100γραμ. ζάχαρη
- 225γραμ. κουβερτούρα
- 120γραμ. αμύγδαλο σκόνη
- 6 αυγά
- ξίσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λίωνω την κουβερτούρα και το βούτυρο και προσθέτω τη σκόνη αμυγδάλου. Επιπλεόν, προσθέτω τη ζάχαρη και το ξίσμα πορτοκαλιού, αλλά και τη ζάχαρη με τους κρόκους. Τα ασπράδια ξεχωριστά τα χτυπάμε μαρέγκα. Τα προσθέτω όλα μαζί με απαλές κινήσεις. Στρώνω σε ταψί λαδόκολα, καλά βρεγμένη και ψήνω το μείγμα. Όταν ψηθεί την αναποδογυρίζω και ρίχνω από πάνω γλάσσο( 150γραμ. κρέμα γάλακτος και 150γραμ. κουβερτούρα). Από πάνω ρίχνω τριμμένο φυστίκι. Καλή επιτυχία!
Το γλυκό ψήνεται σε 180 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα.