- Βράζουµε τις πένες σε νερό.
- Παράλληλα αχνίζουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο µε νερό. Προσθέτουµε το µπρόκολο κοµµένο σε φουντίτσες, τη µελιτζάνα, το καρότο και τα αχνίζουµε όλα µαζί µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουµε µαύρο πιπέρι, ρίγανη, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και µουστάρδα. Ανακατεύουµε καλά και στη συνέχεια προσθέτουµε τις πένες.
- Σερβίρουµε µε λίγη παρµεζάνα και µαϊντανό.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.910
Διατροφικό σχόλιο: Γευστική πρόταση για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήµατος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της συνταγής σε φυτικές ίνες. Τα ζυµαρικά προσφέρουν ισχυρή τόνωση στο νευρικό σύστηµα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταµίνες της οικογένειας Β. Η παρµεζάνα παρέχει πρωτεΐνες καλής ποιότητας, οι οποίες αποτελούν δοµικό συστατικό του µυϊκού συστήµατος, ασβέστιο, φώσφορο και βιταµίνη D για γερά οστά και δόντια. Η συνεργική δράση που προέρχεται από την ανάµειξη µοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως οι βιταµίνες C και Ε, η ολευρωπαΐνη, το λυκοπένιο και το β-καροτένιο, έχει ως αποτέλεσµα τη σηµαντική ενίσχυση της αµυντικής ικανότητας του οργανισµού και την καλύτερη υγεία του δέρµατος, της καρδιάς και των αγγείων. Μία γευστική πρόταση πολύ πλούσια σε µονάδες ORAC!
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)