X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Παγωτό βερίκοκο από τον Άκη Πετρετζίκη

Παγωτό βερίκοκο από τον Άκη Πετρετζίκη

1) Αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τους, βάζουμε τα βερίκοκα και τον χυμό λάιμ σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιούμε και περνάμε από μια σήτα για να μην περάσουν φλούδια και χοντρά κομμάτια και δεν γίνει απαλό το παγωτό μας. Παίρνουμε περίπου μια κούπα φρέσκου πουρέ βαρίκοκο.

2) Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα. Αυτό μπορεί να πάρει περίπου 10'. Αφήνουμε το μείγμα εκτός φωτιάς να κρυώσει.

3) Ανακατεύουμε τον πουρέ με το μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε σε παγωτομηχανή μέχρι να ετοιμαστεί το παγωτό μας. 

4) Εναλλακτικά βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και σε 1 ώρα το περνάμε από το μίξερ. Παγώνουμε για 30' και επαναλαμβάνουμε το χτύπημα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί τουλάχιστον 2-3 φορές, ανά μισή ώρα, ούτως ώστε να αποκτήσει το παγωτό μας όσο το δυνατό απαλότερη υφή.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)