- Σπάµε τα αυγά σε ένα µεγάλο µπολ και τα χτυπάµε καλά. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά.
- Λαδώνουµε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουµε τη µισή δόση από την πιπεριά και τις ντοµάτες και τις ψήνουµε µέχρι να µαραθούν.
- Αδειάζουµε στο τηγάνι το µισό µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς, µέχρι να στερεοποιηθεί ελαφρά η επιφάνεια, αλλά να παραµείνει µαλακή. Αναποδογυρίζουµε µε µια σπάτουλα την οµελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο µείγµα της οµελέτας. Γαρνίρουµε τις οµελέτες µε κλαράκια µαϊντανού και σερβίρουµε αµέσως.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 937
Διατροφικό σχόλιο: Συνταγή πλουσιότατη σε βιταµίνες Α, Β1, Β2 και D, οι οποίες ενισχύουν την όραση, το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστηµα. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε πολύ σηµαντικές για τον οργανισµό επιµέρους αντιοξειδωτικές ενώσεις, όπως είναι οι βιταµίνες C και Ε. Στην παρουσία αυτών των θρεπτικών συστατικών προστίθεται το ασβέστιο, που συµβάλλει στην ενδυνάµωση των οστών, και οι πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας. Επιπλέον, ο δυόσµος προσδίδει αντισηπτικές και αντιµικροβιακές ιδιότητες, ενώ ο µαϊντανός βοηθά σηµαντικά στη διαδικασία της πέψης, όπως και στη θυρεοειδική και νεφρική λειτουργία. Προσθέτοντας βότανα της αρεσκείας µας ενισχύουµε αντιοξειδωτικά και γευστικά µε τη νότα που επιθυµούµε το συγκεκριµένο πιάτο.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)