Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την χαρά να ταξιδέψουμε στην όμορφη Χαλκιδική και στο πολυτελές Miraggio Thermal Spa Resort για να παρευρεθούμε στο cooking event της χρονιάς.
Με το FTHIS.GR δειπνήσαμε στο εστιατόριο Toroneo εκεί όπου είχαμε την τιμή να δοκιμάσουμε τα πιάτα που ετοίμασαν ο πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας Λευτέρης Σουλτάτος, μαζί με τον Executive Chef, Ζαχαρία Κοπρίδη και την Γιαπωνέζα Chef Fumiko Kono.
Τα 8 ιδιαίτερα πιάτα που γευτήκαμε με fusion επιρροές, σε συνδυασμό με το ηλιοβασίλεμα, τον καλά προσεγμένο χώρο και την άψογη εξυπηρέτηση έκαναν την εμπειρία μας μοναδική.
Φυσικά συνομιλήσαμε με τον Λευτέρη Σουλτάτο, ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με την Fumiko Kono αλλά και στην συνεργασία τους.
«Με την Fumiko γνωριστήκαμε στα βραβεία Global Taste αμέσως υπήρξε μια χημεία αν μπορούνε να το πούμε έτσι και γεννήθηκε η ιδέα να συνεργαστούμε με κάποιον τρόπο! Οι χρόνοι μας, μας επέτρεψαν φέτος να κάνουμε αυτό το event στο Mirragio ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουμε κι αλλά στο μέλλον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Η Fumiko είναι μια σεφ που έχει ταξιδέψει πολύ κάτι που μου αρέσει κι εμένα και το έχω κάνει για πολλά χρόνια, να ταξιδεύω και να μαγειρεύω σε εστιατόρια του εξωτερικού και να γνωρίζω την κουζίνα και τις προτιμήσεις του κάθε λαού. Συνεργαστήκαμε άψογα σε ένα μενού υψηλών απαιτήσεων και ανυπομονώ να ξανασυναντηθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Σουλτάτος στο FTHIS.GR.
Soup
Langoustine
- Caviar/ shallots / extra virgin olive oil
Crayfish
- Mango / avocado / confit tomatoes / yuzu
Scallops
- Truffle / Orange / shisho
Red Mullet
- Mushrooms / Jerusalém artichokes / carrot / tomato
Cakepop
Yogurt
- Hibiscus / verbena / raspberry
Coffee
- Lemongrass / Madagascar vanilla
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)