Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη την οποία γνωρίσαμε μέσα από το τηλεοπτικό MasterChef, δίνει πολλές και πρωτότυπες συνταγές μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.
Η πολυσυζητημένη Chef, για την Μεγάλη Εβδομάδα προτείνει νηστίσιμο γκαναζομούς με σοκολάτα, τσάι ρόδι, καρύδα και ρόδι φρέσκο...
Γκαναζομούς με σοκολάτα - Υλικά
- 140 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ γάλα καρύδας
- 1 καρύδα
- 2 φακελάκια τσάι ρόδι
- 1 ρόδι
- λίγη βανίλια
Νηστίσιμο Γκαναζομούς - Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας με τα φακελάκια τσάι και με αυτό λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε ένα μπωλ.. εννοείτε έχουμε αφαιρέσει τα φακελάκια τσάι.. Τοποθετούμε σε ένα μπωλ και πάμε για ψυγείο.. Σε ένα τηγάνι ανοίγουμε τη καρύδα
Προσεχτικά και περνούμε τα ζουμιά της από μέσα. Όσα ζουμιά έχουμε θα βάλουμε τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.
Θα δώσουμε μια 4λεπτη βράση και εκεί μέσα θα ρίξουμε φρέσκο ρόδι και κομματάκια καρύδας.. θα βράζουμε Αλλά 3 λεπτά μέχρι να δέσει...είμαστε έτοιμοι.. Βγάζουμε το μους από το ψυγείο και σερβίρουμε με το γλυκό καρύδα ρόδι που φτιάξαμε,με φρέσκο ρόδι και με καρύδα σε φλεικς...
Πόσο εύκολο και ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ..
Στη συνταγή αυτή μπορούμε να βάλουμε όποιο φρούτο θέλουμε και αντίστοιχα όποιο τσάι.. Επίσης μπορούμε να βάλουμε ένα έτοιμο γλυκό του κουταλιού ή μια μαρμελάδα..