X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Μπιφτέκια σχάρας με αναποφλοίωτο ρύζι

Μπιφτέκια σχάρας με αναποφλοίωτο ρύζι

  • Σε ένα µπολ ρίχνουµε τον κιµά µε το αλάτι, το πιπέρι και το τριµµένο κρεµµύδι και ανακατεύουµε καλά να ασπρίσει ο κιµάς. Πλάθουµε 4 ισοµεγέθη µπιφτέκια. Ψήνουµε τα µπιφτέκια στο γκριλ (180°C) ή στα κάρβουνα για 6' από κάθε πλευρά, µέχρι να ψηθούν εντελώς στο εσωτερικό τους.

 

  • Προσθέτουµε το ρύζι µε φλοιό σε κατσαρόλα µε ελαφρά αλατισµένο νερό και το αφήνουµε να βράσει µέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.

 

  • Συνοδεύουµε τα µπιφτέκια και το ρύζι µε πράσινη σαλάτα (που φτιάχνουµε µε ανάµεικτα φύλλα από µαρούλι ρόµαν, µαρούλι σαλάτα, ρόκα, αντίδια και τρυφερά φύλλα σπανάκι), την οποία θα ραντίσουµε µε ελαιόλαδο και ξίδι µπαλσάµικο.

  

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.950

 

  

Διατροφικό σχόλιο: Ένα γεύµα που χαρακτηρίζεται από πληθώρα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών! Βιταµίνες του συµπλέγµατος Β για ισχυρό νευρικό σύστηµα και µεταβολική λειτουργία, σίδηρος για πρόληψη της σιδηροπενικής αναιµίας, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας για ανθεκτικούς µυς και φυτικές ίνες για σωστή γαστρεντερική λειτουργία! Το αναποφλοίωτο ρύζι, το οποίο διακρίνεται για την αντιοξειδωτική του αξία, χαρίζει στη συνταγή υπέροχη γεύση και, φυσικά, πολλές πολλές  µονάδες ORAC!

  

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)