- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε την μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύετε πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης, την καρύδα, την κανέλα και τα σύκα.
- Στρώνετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας σε ένα ταψί 20x20, αφού πρώτα στρώσετε από κάτω μια λαδόκολλα και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει ελαφρά.
- Kόβετε το μείγμα, όσο είναι ακόμα ζεστό σε μακρόστενα κομμάτια και αφήνετε εκεί μέχρι να κρυώσουν.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στοblogstonatmo.