counter

Μοσχαράκι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας

Μοσχαράκι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας
Μοσχαράκι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας

  • Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο µε λίγο νερό και µόλις βράσει, ρίχνουµε το κρέας και το ροδίζουµε από όλες τις πλευρές. Σβήνουµε µε το κρασί και προσθέτουµε 2 ποτήρια νερό.

 

  • Αφήνουµε το µείγµα να πάρει βράση και προσθέτουµε τους κόκκους µπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, τα λαχανικά ολόκληρα και το καρότο σε ροδέλες. 

 

  • Σιγοβράζουµε το φαγητό µε σκεπασµένο το σκεύος, µέχρι να µαλακώσει καλά το κρέας.

 

  • Μόλις το φαγητό είναι έτοιµο, παίρνουµε 1 φλιτζάνι από το ζουµί του και το βάζουµε σε ένα µπολ. Προσθέτουµε τον χυµό των 2 λεµονιών και τη µουστάρδα, ανακατεύουµε καλά και µεταφέρουµε αυτό το µείγµα ξανά στην κατσαρόλα.

 

  • Αφήνουµε το φαγητό να πάρει ακόµα µία βράση σε µέτρια φωτιά, µέχρι να πήξει η σάλτσα, και σερβίρουµε αµέσως.

 

Πρόταση σερβιρίσµατος: Ταιριάζει ιδανικά µε καστανό ρύζι.

 

  

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.320

  

 

Διατροφικό σχόλιο: Λεµόνι, µουστάρδα, µπαχαρικά και µυρωδικά «εξωραΐζουν» τις βλαβερές ιδιότητες του κόκκινου κρέατος και αναδεικνύουν την αντιοξειδωτική απόδοση του πιάτου. Οι άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες –βιταµίνη C, Ε, β-καροτένιο και φλαβονοειδή, µε αξιοσηµείωτη παροχή ORAC που αντιπροσωπεύουν σηµαντικό ποσοστό των καθηµερινών αναγκών µας– έχουν ευεργετική επίδραση τόσο στη λειτουργία της καρδιάς, όσο και του ανοσοποιητικού συστήµατος. Παράλληλα, το συγκεκριµένο πιάτο παρέχει αφειδώς σίδηρο για καλύτερη αιµοποίηση και ενίσχυση της φερριτίνης, πρωτεΐνες πολύ υψηλής διατροφικής αξίας για αποτελεσµατικές βιολογικές λειτουργίες.

 

  

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR