Μεσογειακά μπέργκερ
- 500 γρ. βοδινός κιμάς
- 4 φέτες τυρί του τοστ
- 1 πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι σούπας ξερή ρίγανη
- 2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και πολύ ψιλοκομμένες
- 1 χούφτα πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 χούφτα πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Αλάτι - πιπέρι
- Λίγο κόκκινο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το μείγμα καλά με τα χέρια σας, να ομογενοποιηθεί. Χωρίστε το σε 4 μεγάλες μπάλες και σχηματίστε μπιφτέκια. Λιώστε ένα κομματάκι βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν χρώμα. Σερβίρετέ τα σε μπέργκερ με ψωμάκι, φρέσκα φύλλα σαλάτας και ντομάτα. Συνοδέψτε με τηγανιτές πατάτες. Η προετοιμασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά και το μαγείρεμα περίπου 15 λεπτά.