X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Λινγκουίνι με φρέσκιες γαρίδες

Λινγκουίνι με φρέσκιες γαρίδες

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κόκαλα και το εντεράκι και κρατάμε τα κεφάλια.

 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου ένα με ενάμιση φλιτζάνι νερό μέσα τοποθετούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν έτσι ώστε να γίνουν ζωμός . 

 

  • Σε ένα τηγάνι μεγάλο και βαθύ βάζουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπερίτσες.

 

  • Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο και σβήνουμε την φωτιά έτσι ώστε να κρυώσει.

 

  • Σουρώνουμε και παίρνουμε τον ζωμό από τα κεφάλια, περίπου ένα ποτήρι και το ρίχνουμε στο λάδι.

 

  • Όταν πάρουν βράσει βάζουμε μέσα τα ντοματίνια και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν.

 

  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.

 

  • Όταν δούμε πως οι γαρίδες είναι έτοιμες σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον μαϊντανό.

 

  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λινγκουινι για 6 λεπτά.

 

  • Στο νερό βάζουμε όσο ζωμό μας έχει απομείνει από τα κεφάλια, για να πάρουν γεύση τα λινγκουινι.

 

  • Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, παίρνουμε λίγο από την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και τα ανακατεύουμε.

 

  • Από πάνω βάζουμε τις γαρίδες και φρέσκο μαϊντανό. 

 


Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking  στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)