- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κόκαλα και το εντεράκι και κρατάμε τα κεφάλια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου ένα με ενάμιση φλιτζάνι νερό μέσα τοποθετούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν έτσι ώστε να γίνουν ζωμός .
- Σε ένα τηγάνι μεγάλο και βαθύ βάζουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπερίτσες.
- Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο και σβήνουμε την φωτιά έτσι ώστε να κρυώσει.
- Σουρώνουμε και παίρνουμε τον ζωμό από τα κεφάλια, περίπου ένα ποτήρι και το ρίχνουμε στο λάδι.
- Όταν πάρουν βράσει βάζουμε μέσα τα ντοματίνια και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
- Όταν δούμε πως οι γαρίδες είναι έτοιμες σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λινγκουινι για 6 λεπτά.
- Στο νερό βάζουμε όσο ζωμό μας έχει απομείνει από τα κεφάλια, για να πάρουν γεύση τα λινγκουινι.
- Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, παίρνουμε λίγο από την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και τα ανακατεύουμε.
- Από πάνω βάζουμε τις γαρίδες και φρέσκο μαϊντανό.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.