1. Τρίβουμε τα καρότα και μετράμε 3 φλιτζάνια τσαγιού πατημένα, να γεμίσουν καλά.
2. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι. Προσθέτουμε τα καρότα, το σπορέλαιο, τις σταφίδες και το ξύσμα.
4. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
5. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα ή έως ότου βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού που μπήγουμε στο κέντρο του. Το αφήνουμε να σταθεί για 10΄ και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πηγή: www.argiro.gr
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)