X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Η αντιοξειδωτική σαλάτα

Η αντιοξειδωτική σαλάτα

  • Κόβουμε τη λόλα σε χοντρά κομμάτια. Κοπανίζουμε ελαφρά τα καρύδια σε ένα γουδί και τα ανακατεύουμε με τα σταφύλια και τη λόλα.

 

  • Χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Περιχύνουμε τη λόλα με το ντρέσινγκ μελιού-λεμονιού.  Προαιρετικά προσθέτουμε μερικά κυβάκια κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά.

 

  • Στολίζουμε με τα φυλλαράκια μέντας, που θα δροσίσουν τη σαλάτα και θα αυξήσουν το περιεχόμενό της με αντιοξειδωτικά. 

 

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 6.574

  

 

Διατροφικό σχόλιο: Ο συνδυασμός λαχανικών, ελιάς και καρυδιών εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με φυτικές ίνες, ω-λιπαρά και αντιοξειδωτικά: βιταμίνες C, Ε, ολευρωπαΐνη τοκοφερόλες, τοκοτριενόλες - προφυλάσσοντας από καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Επιπλέον, τα καρύδια είναι πλούσια σε ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για την ενδυνάμωση του οστίτη ιστού.

 

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού

που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)