- Κόβουμε τη λόλα σε χοντρά κομμάτια. Κοπανίζουμε ελαφρά τα καρύδια σε ένα γουδί και τα ανακατεύουμε με τα σταφύλια και τη λόλα.
- Χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Περιχύνουμε τη λόλα με το ντρέσινγκ μελιού-λεμονιού. Προαιρετικά προσθέτουμε μερικά κυβάκια κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά.
- Στολίζουμε με τα φυλλαράκια μέντας, που θα δροσίσουν τη σαλάτα και θα αυξήσουν το περιεχόμενό της με αντιοξειδωτικά.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 6.574
Διατροφικό σχόλιο: Ο συνδυασμός λαχανικών, ελιάς και καρυδιών εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με φυτικές ίνες, ω-λιπαρά και αντιοξειδωτικά: βιταμίνες C, Ε, ολευρωπαΐνη τοκοφερόλες, τοκοτριενόλες - προφυλάσσοντας από καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Επιπλέον, τα καρύδια είναι πλούσια σε ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για την ενδυνάμωση του οστίτη ιστού.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)