Ενώνεις όλα τα γλυκά και τους ξηρούς καρπούς.
Βάζεις στην άκρη ένα πιάτο από τα γλυκά και τους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα.
Σε λεκάνη ενώνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το Βaking powder και τα ρίχνεις πάνω από τα γλυκά και ανακατεύεις.
Χτυπάς τα αυγά με το κονιάκ και τα ρίχνεις στα γλυκά και ανακατεύεις καλά.
Σε ταψί 22cm ρίχνεις το μείγμα, αφού πρώτα καλύψεις τη βάση με λαδόκολα.
Από πάνω στολίζεις με τα γλυκά που άφησες για το γαρνίρισμα.
Ψήνεται σε φούρνο στους 120 βαθμούς κελσίου για 1 1/2 ώρα. (Όταν ροδίσουν τα αμύγδαλα, το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο.).