- Βουτάµε τα σαβαγιάρ σε 200 ml (1 φλιτζ.) χλιαρό γάλα και τα στρώνουµε σε στρογγυλή φόρµα µε σούστες, διαµέτρου 22 εκ.
- Μαλακώνουµε µεµονωµένα τα φύλλα ζελατίνης σε 4 κ. σ. κρύο νερό για 5’.
- Τα βγάζουµε από το νερό, τα στύβουµε ελαφριά, τα διαλύουµε σε 100 ml (1/2 φλιτζ.) ζεστό νερό.
- Αφήνουµε το νερό µε τη διαλυµένη ζελατίνη να κρυώσει (όχι να πήξει).
- Ετοιµάζουµε την κρέµα ζαχαροπλαστικής µε γεύση βανίλια µε γλυκαντικά σύµφωνα µε τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσουµε την κρέµα και 2 κ.σ. κονιάκ.
- Προσθέτουµε στην έτοιµη κρέµα το νερό (αφού κρυώσει) στο οποίο έχουµε διαλύσει τη ζελατίνη και συνεχίζουµε το χτύπηµα για ακόµα 1’.
- Απλώνουµε την κρέµα πάνω στα σαβαγιάρ και βάζουµε το γλύκισµα στο ψυγείο µέχρι να πήξει η κρέµα.
- Τοποθετούµε τη µαρµελάδα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουµε 1 κ.σ. νερό. Τη ζεσταίνουµε ελαφρώς µέχρι να γίνει ρευστή. Απλώνουµε τη µαρµελάδα πάνω στην κρέµα και βάζουµε το γλύκισµα πάλι στο ψυγείο.
Διατροφικό σχόλιο: ∆ροσερή, γλυκιά, καλοκαιρινή πρόταση µε χαµηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδανική για όσους ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσµατος. Μπορεί να τονώνει τις λειτουργίες του µεταβολισµού και την καλή υγεία των οστών χάρη στο πλούσιο περιεχόµενό της σε βιταµίνες του συµπλέγµατος Β και σε ασβέστιο.
Πηγή: Περιοδικό