counter

Φιλέτο σολομού με σουσάμι

Φιλέτο σολομού με σουσάμι
Φιλέτο σολομού με σουσάμι

  • Αναµειγνύουµε τα µπαχαρικά µε το σουσάµι και κυλάµε στο µείγµα τον σολοµό έτσι ώστε να καλυφτούν όλες οι πλευρές.

 

  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή πυρίµαχο σκεύος µε λίγο νερό) τοποθετούµε τον σολοµό.

 

  • Βάζουµε µία φέτα λεµονιού πάνω από κάθε φιλέτο.

 

  • Ψήνουµε για 25' σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C.

 

  • Χτυπάµε σε ένα µικρό βάζο µε καπάκι το ξίδι µε το ελαιόλαδο και περιχύνουµε τα λαχανικά.

 

  • Σερβίρουµε κάθε φιλέτο σολοµού µε τη σαλάτα.

 

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.580

 

 

Διατροφικό σχόλιο: Τα πολύτιµα ω-3 λιπαρά που περιλαµβάνονται στον σολοµό δρουν συνεργικά µε τα απαραίτητα ω-6 λιπαρά που βρίσκονται στο σουσάµι. Το σουσάµι επίσης περιέχει σηµαντικές ποσότητες χαρακτηριστικών λιγνάνων, όπως η σεσαµίνη και η σεσαµολίνη, οι οποίες παρουσιάζουν σηµαντικές αντιοξειδωτικές και φαρµακευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, οι λιγνάνες συνδυάζονται µοναδικά µε τη βιταµίνη Ε, που επίσης υπάρχει σε υψηλό βαθµό στο σουσάµι. Ταυτόχρονα, η βιταµίνη C, οι βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, το ασβέστιο το µαγνήσιο, το σελήνιο και οι πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας δηµιουργούν έναν δυναµικό διατροφικό συνδυασµό, ο οποίος προσφέρει ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες που απειλούν την υγεία, ενισχύει το νευρικό σύστηµα, δοµεί γερά οστά και τονώνει το µυϊκό σύστηµα.

 

  

Πηγή: Περιοδικό mytv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR