- Αναµειγνύουµε τα µπαχαρικά µε το σουσάµι και κυλάµε στο µείγµα τον σολοµό έτσι ώστε να καλυφτούν όλες οι πλευρές.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή πυρίµαχο σκεύος µε λίγο νερό) τοποθετούµε τον σολοµό.
- Βάζουµε µία φέτα λεµονιού πάνω από κάθε φιλέτο.
- Ψήνουµε για 25' σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C.
- Χτυπάµε σε ένα µικρό βάζο µε καπάκι το ξίδι µε το ελαιόλαδο και περιχύνουµε τα λαχανικά.
- Σερβίρουµε κάθε φιλέτο σολοµού µε τη σαλάτα.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.580
Διατροφικό σχόλιο: Τα πολύτιµα ω-3 λιπαρά που περιλαµβάνονται στον σολοµό δρουν συνεργικά µε τα απαραίτητα ω-6 λιπαρά που βρίσκονται στο σουσάµι. Το σουσάµι επίσης περιέχει σηµαντικές ποσότητες χαρακτηριστικών λιγνάνων, όπως η σεσαµίνη και η σεσαµολίνη, οι οποίες παρουσιάζουν σηµαντικές αντιοξειδωτικές και φαρµακευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, οι λιγνάνες συνδυάζονται µοναδικά µε τη βιταµίνη Ε, που επίσης υπάρχει σε υψηλό βαθµό στο σουσάµι. Ταυτόχρονα, η βιταµίνη C, οι βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, το ασβέστιο το µαγνήσιο, το σελήνιο και οι πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας δηµιουργούν έναν δυναµικό διατροφικό συνδυασµό, ο οποίος προσφέρει ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες που απειλούν την υγεία, ενισχύει το νευρικό σύστηµα, δοµεί γερά οστά και τονώνει το µυϊκό σύστηµα.
Πηγή: Περιοδικό
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)