Τούρτα παγωτό σοκολάτα - βανίλια με βύσσινο
Chef: Μυρσίνη Λαμπράκη
Για τη βάση
¾ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
4 κουτ. σουπ. κακάο
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
½ φλιτζάνι φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουτ. σουπ. κονιάκ
Για τη γέμιση
½ κιλό παγωτό σοκολάτα
½ κιλό παγωτό βανίλια
Για από πάνω
1 έτοιμο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι βύσσινα κομπόστα στραγγισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνετε τη βάση. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και τα τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μπισκότα, που έχετε προηγουμένως σπάσει με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια, τα φουντούκια και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα 25x25 εκ. και το απλώνετε μια σπάτουλα ώστε να είναι παντού ισόπαχο. Τοποθετείτε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Βγάζετε την φόρμα απο το ψυγείο και με ένα κουτάλι ρίχνετε εναλλάξ 1 κουταλιά παγωτό βανίλια και μια κουταλιά παγωτό σοκολάτα σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό σαν σκάκι. Απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα το παγωτό να είνια παντού ισόπαχο. Καλύπτετε την τούρτα με τις φέτες του κέικ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
- Βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο αραδιάζετε στην επιφάνειά της τα βύσσινα κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr