- Λιώνουµε την κουβερτούρα σε µπεν µαρί.
- Χτυπάµε όλα τα υλικά, εκτός από τα καρύδια και τις νιφάδες, στο µίξερ.
- Προσθέτουµε τη λιωµένη κουβερτούρα στο µείγµα.
- Ανακατεύουµε και προσθέτουµε τα καρύδια και τις νιφάδες.
- Βάζουµε το µείγµα σε φόρµα και το ψήνουµε 45' στους 180°C. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 5.219
Διατροφικό σχόλιο: Μια γλυκιά ORAC πρόταση, ιδανική και για νηστεία (και όχι µόνο), η οποία χαρακτηρίζεται από πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Συγκεκριµένα, περιλαµβάνονται βιταµίνες του συµπλέγµατος Β για ένα ανθεκτικό νευρικό σύστηµα και ενισχυµένο µεταβολισµό και µία θαυµάσια ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως βιταµίνη Ε και φλαβονοειδή, αλλά και ω3 λιπαρά οξέα. Ο διατροφικός αυτός συνδυασµός προφυλάσσει αποτελεσµατικά από καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες µορφές καρκίνου. Το «δίδυµο» κουβερτούρα - καρύδια χαρίζει µια ιδιαίτερα αφροδισιακή γεύση χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, ο οποίος συντελεί στον µεταβολισµό του σχηµατισµού σεροτονίνης και τεστοστερόνης.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)