- Βράζουµε την κρέµα γάλακτος και την αδειάζουµε πάνω από την τεµαχισµένη κουβερτούρα µαζί µε το µέλι.
- Αφήνουµε για 1', οµογενοποιούµε µε µια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (µαρίζ ή κατά προτίµηση µε ένα µπίµερ), αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα. Αφήνουµε εκτός ψυγείου για ένα µισάωρο για να πήξει ελαφρώς.
- Κολλάµε ανά δύο τα µπισκότα µε τη µαρµελάδα ανάµεσα, αφήνοντας 7-8 µπισκότα σκέτα.
- Σε ένα τσέρκι ή ταψάκι διαµ. 20 εκ. και ύψους 5 εκ. στρώνουµε στο κάτω µέρος τα µπισκότα. Κόβουµε ορισµένα σε κοµµατάκια έτσι ώστε να καλύψουµε τα κενά που θα δηµιουργηθούν.
- Αδειάζουµε τη µισή από την κρέµα σοκολάτα, καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα µπισκότα, αφήνουµε στο ψυγείο για 10' να σταθεροποιηθεί και καλύπτουµε µε την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Αφήνουµε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορµάρουµε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι, ή αν είναι σε τσέρκι, ζεσταίνουµε µε ένα φλόγιστρο την περιφέρεια.
- Γαρνίρουµε την περιφέρεια µε τα σκέτα µπισκότα και την επιφάνεια µε τα γεµιστά που έχουν περισσέψει.
- Αφήνουµε 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουµε για να µαλακώσει η σοκολάτα.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.159
Διατροφικό σχόλιο: Γευστική πρόταση ιδανική για την υγεία των οστών, µια και διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταµίνη D. Επιπλέον, συµβάλλει στη µυϊκή ενδυνάµωση, χάρη στις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που περιέχει. Τέλος, προσφέρει µαγνήσιο και βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, που ενισχύουν τη µνήµη και τις νευρικές λειτουργίες.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)