- Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µία κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουµε την κονσέρβα µε τον πολτό ντοµάτας.
- Προσθέτουµε το καρότο και µαγειρεύουµε για 25’, συµπληρώνοντας µε νερό αν η σάλτσα γίνει πυκνή.
- Ρίχνουµε τον βασιλικό, ανακατεύουµε και βράζουµε για ακόµη 5’.
- Πασπαλίζουµε µε αλάτι και πιπέρι.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 625
Διατροφικό σχόλιο: Η τεράστια συγκέντρωση του υψηλά βιοδιαθέσιµου λυκοπένιου της ντοµάτας σε συνδυασµό µε το β-καροτένιο από το καρότο δηµιουργεί ένα θαυµατουργό κοκτέιλ αντιοξειδωτικών, που προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι διάφορων µορφών καρκίνου.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)