- Κόβουµε στη µέση 5 ροδέλες ανανά και τις στρώνουµε στη βάση µιας µικρής στρογγυλής φόρµας.
- ∆ιαλύουµε το περιεχόµενο ενός φακέλου φρουί ζελέ µε γεύση κεράσι µε γλυκαντικά σε 200 ml νερό και 100 ml χυµό ανανά από την κονσέρβα και ανακατεύουµε µέχρι να διαλυθεί καλά.
- Ρίχνουµε επάνω στα κοµµάτια ανανά που έχουµε στρώσει στη βάση της φόρµας λίγο ζελέ, µέχρι να καλυφθούν. Το βάζουµε στο ψυγείο να πήξει.
- Μόλις κρυώσει το υπόλοιπο ζελέ, ανακατεύουµε µε το γιαούρτι χρησιµοποιώντας ένα σύρµα, µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιογενές.
- Βάζουµε το µείγµα πάνω από τη βάση ζελέ ανανά και τοποθετούµε το γλύκισµα ξανά στο ψυγείο µέχρι να πήξει.
- Για να ξεφορµάρουµε το γλύκισµα, βουτάµε τη φόρµα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και το αναποδογυρίζουµε.
Διατροφικό σχόλιο: Γλυκιά πρόταση µε ελάχιστη απόδοση ενέργειας και πολύ χαµηλά λιπαρά. Αυτό το ελαφρύ γλύκισµα είναι κατάλληλο για κάθε δίαιτα αλλά και τύπο διατροφής, λόγω χαµηλού Γλυκαιµικού ∆είκτη, µε δεδοµένο ότι περιλαµβάνει άφθονη ποσότητα ασβεστίου και βιταµίνης D. Τα συγκεκριµένα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το µυοσκελετικό και ανοσοποιητικό σύστηµα.
Στο τηλεοπτικό περιοδικό που κυκλοφόρησε σήμερα 11/07, μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες αντιοξειδωτικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη!
Κάποιες από αυτές; *Γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης, αμύγδαλα, καρύδια & φρούτα εποχής *Σπιτική κρέπα με γαλοπούλα & τυρί *Χυμός ORAC με μήλο, μπανάνα, κανέλα, πορτοκάλι & φουντούκι *Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, καρύδια, ξινόμηλο & κατίκι *Ντάκος *Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι *Φιλέτο σολομού με σουσάμι *Κοτόπουλο με αψιθιά & δαμάσκηνα *Παστίτσιο ORAC *Σκαφάκια μελιτζάνας στον φούρνο γεμιστά με τυρί & μυρωδικά *Αραβική πίτα με φέτα, ελιές & λιαστή ντομάτα *Μανιτάρια με σκόρδο & ξίδι μπαλσάμικο *Πατατοσαλάτα με σέλινο *Πουτίγκα με φρούτα