Κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Φανουρίου και το έθιμο θέλει να φτιάχνονται πίτες προς τιμήν του, οι φανουρόπιτες.
Οι φανουρόπιτες διαβάζονται και μοιράζονται στην εκκλησία την παραμονή της γιορτής το απόγευμα, στον εσπερινό ή ανήμερα το πρωί μετά την εορταστική λειτουργία.
Χθες, η Αντελίνα Βαρθακούρη μπήκε στην κουζίνα του σπιτιού της και ετοίμασε μια φανουρόπιτα.
Μάλιστα, η παρουσιάστρια μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
Δείτε επίσης! Άκης Πετρετζίκης: Έφτιαξε φανoυρόπιτα και την πήγε στην εκκλησία μαζί με τον γιο του
- 220γρ. ηλιέλαιο
- 450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 100γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
Μ’ ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα 100γρ. αμυγδαλόψιχα και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί τη φανουρόπιτα για μια ώρα περίπου στους 170 βαθμούς αέρα.
Πηγή φωτογραφίας – Instagram @adelina_varthakouri
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)