- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουµε 8 φορµάκια για cupcakes.
- Λιώνουµε τα δαµάσκηνα µε λίγο νερό σε ένα µίξερ µέχρι να γίνουν πουρές. ∆εν πρέπει να προσθέσουµε πολύ νερό – θέλουµε να έχουν την υφή σκληρής κρέµας.
- Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε τα αλεύρια, τo µπέικιν και τη µαύρη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο µπολ βάζουµε τα αυγά, το γάλα και τον πουρέ δαµάσκηνων.
- Προσθέτουµε το µείγµα των αλευριών και τα ανακατεύουµε µέχρι να οµογενοποιηθούν.
- Ρίχνουµε το µείγµα στα φορµάκια γεµίζοντάς τα λίγο πάνω από το µισό.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 1.904
Διατροφικό σχόλιο: Μια γλυκιά πρόταση, η οποία χαρακτηρίζεται από βιταµίνες του συµπλέγµατος Β για ανθεκτικό νευρικό σύστηµα και γρήγορο µεταβολισµό. Προσφέρει πληθώρα αντιοξειδωτικών ενώσεων, όπως βιταµίνη C, λουτεΐνη, και ζεαξανθίνη, αλλά και συνολικών µονάδων ORAC. Επιπλέον, περιλαµβάνει και βιταµίνη Α που ενισχύει συνεργικά µε τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη την άµυνα του οργανισµού, καθώς και τη λειτουργία της όρασης. Μπορεί να καταναλώνεται ως σνακ ή ως πρωινό γεύµα.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)