counter

Όλοι οι τρόποι για να διατηρήσεις το φυσικό σου κολλαγόνο

Όλοι οι τρόποι για να διατηρήσεις το φυσικό σου κολλαγόνο
Όλοι οι τρόποι για να διατηρήσεις το φυσικό σου κολλαγόνο

Στην ηλικία των πρώτων -άντα πιθανώς να παρατηρήσεις την πρώτη γραµµή ή ρυτίδα που ξαφνικά εµφανίζεται στο πρόσωπό σου.

Μη σε πιάνει πανικός, γιατί υπάρχουν τρόποι να αναπληρώσεις το φυσικό κολλαγόνο που χάνεται και ευθύνεται για τα σηµάδια γήρανσης στο πρόσωπό σου.

Ναι, είναι αλήθεια. Ακόµα κι αν διανύεις τη δεκαετία των τριάντα και ανεξάρτητα από το πόσο καλά έχεις φροντίσει το δέρµα σου, είναι αναµενόµενο να χάσεις όγκο σε σηµεία, φυσιολογικά, ως µέρος της διαδικασίας γήρανσης – γεγονός που δηµιουργεί λεπτές γραµµές και ρυτίδες. Όπως εξηγεί ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, µέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, «ένας από τους κύριους υπαίτιους της διαδικασίας γήρανσης είναι η απώλεια κολλαγόνου, που παρατηρείται καθώς µεγαλώνουµε. Στην πραγµατικότητα, κάθε χρόνο µετά την ηλικία των 30 ετών χάνουµε 1%-2% του φυσικού κολλαγόνου από το δέρµα µας, δηλαδή του συνδετικού ιστού του σώµατός µας.

Μέχρι την ηλικία των 40 ετών έχουµε χάσει το 10%-20% του κολλαγόνου µας και από την ηλικία των 50 το 20%-40%.
Με λιγότερο κολλαγόνο, το δέρµα  εµφανίζεται χαλαρό, οι λεπτές γραµµές αρχίζουν να φαίνονται, τα µάγουλα χάνουν τον όγκο τους και αρχίζουν και αυτά να πέφτουν».

Μπορείς να αναστρέψεις τη διαδικασία;

Όπως ίσως κατάλαβες, είναι εξαιρετικά σηµαντικό να αναπληρώνεις το χαµένο κολλαγόνο σου, προκειµένου να αντιστρέψεις ή τουλάχιστον να επιβραδύνεις αυτές τις προειδοποιητικές ενδείξεις
της γήρανσης.

Τα άσχηµα νέα είναι ότι απλά η εφαρµογή µίας κρέµας κολλαγόνου δεν αρκεί. Το µέγεθος των µορίων κολλαγόνου σε αυτές τις κρέµες είναι πολύ µεγάλο, ώστε να διεισδύσει στους πόρους στο δέρµα µας και να φτάσει να αυξήσει σηµαντικά την πυκνότητα του κολλαγόνου. Τα καλά νέα είναι ότι οι πρόσφατες καινοτοµίες στη φροντίδα του δέρµατός µας οδήγησαν σε προϊόντα κολλαγόνου και σε θεραπείες που µπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας του δέρµατος.

Ορίστε δύο τρόποι ενίσχυσης του φυσικού κολλαγόνου, που συµβάλλουν άµεσα στη µείωση των ρυτίδων και του χαλαρωµένου δέρµατος και ενδείκνυνται και για γυναίκες και για άνδρες.

Μεσοθεραπεία µε υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι η καλύτερη ουσία για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρµατος. Χρησιµοποιείται σε ενέσιµη µορφή για την αναζωογόνηση και για τη βελτίωση της εµφάνισης του δέρµατος, χωρίς να προκαλείται αλλεργική αντίδραση, καθώς το υαλουρονικό είναι φυσικό συστατικό του οργανισµού µας. Το υαλουρονικό οξύ, εµπλουτισµένο µε βιταµίνες, εγχέεται (µε τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας) στο µεσαίο στρώµα του δέρµατος. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα µόρια του νερού, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και φρεσκάδα στο δέρµα και παράλληλα ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου. Έτσι η επιδερµίδα αναγεννάται και γίνεται πάλι λαµπερή.

Τα αποτελέσµατα της θεραπείας είναι άµεσα ορατά και η ίδια η θεραπεία µπορεί να επαναληφθεί ύστερα από περίπου 6 µήνες. Έχει εφαρµογή σε πρόσωπο, λαιµό και ντεκολτέ και µετά τη θεραπεία η επιστροφή στις καθηµερινές δραστηριότητες γίνεται κανονικά.

Ραδιοσυχνότητες Accent

Άλλη µία ιδανική, µη επεµβατική µέθοδος, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και παράλληλα προκαλεί σύσφιγξη είναι το Accent ή αλλιώς ραδιοσυχνότητες.

Η λειτουργία του βασίζεται στη θερµότητα.
Η θερµότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσµα να συρρικνωθούν τα λιποκύτταρα, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς λαµπερό και λείο πρόσωπο, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιγξη.

Η θεραπεία µε τις ραδιοσυχνότητες επαναλαµβάνεται κάθε µία εβδοµάδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 3-4 συνεδρίες. Είναι γρήγορη και εντελώς ανώδυνη και µετά την εφαρµογή µπορείς να επιστρέψεις άµεσα στις καθηµερινές σου δραστηριότητες.

Οι περιοχές του προσώπου που µπορεί να εφαρµοστεί είναι γύρω από τα µάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραµµές και τις ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιµο που εµφανίζεται µερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Μπορεί, επίσης, να εφαρµοστεί στα µάγουλα, µε σκοπό να βελτιώσει τόσο την εµφάνιση του δέρµατος όσο και να προκαλέσει σύσφιγξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο µια πιο φρέσκια όψη.

Ένα άλλο σηµείο στο οποίο µπορεί να εφαρµοστεί µε πολύ καλά αποτελέσµατα είναι στο προγούλι, όπου συρρικνώνει το λίπος και βελτιώνει την επιδερµική χαλάρωση.

Τέλος, εφαρµόζεται και στην περιοχή του λαιµού, όπου το δέρµα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειµένο στον ήλιο εµφανίζεται ζαρωµένο και χαλαρωµένο.

Συνδύασέ τα!

Για καλύτερα αποτελέσµατα η µεσοθεραπεία µπορεί άνετα να συνδυαστεί µε τις ραδιοσυχνότητες. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρονται δυναµικά οι ινοβλάστες και η ελαστίνη, επιτυγχάνοντας ακόµη πιο θεαµατικά αποτελέσµατα σύσφιγξης και ενυδάτωσης.

Με τη συνεργασία του Απόστολου Γαϊτάνη,

πλαστικού χειρουργού,

µέλους της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστηµονικΟΥ συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

www.agaitanis.gr,

www.onemanclinic.gr

Πηγή: Περιοδικό Forma

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR