Αποτελούν τον ξηρό καρπό με τις λιγότερες θερμίδες αφού μια χούφτα 30 γραμμαρίων δίνει 170 θερμίδες, αλλά και τα περισσότερα συστατικά.
Πώς βοηθάνε:
Περιέχουν καλά μονοακόρεστα λιπαρά, όπως του ελαιολάδου, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Παράλληλα, σε αυτά βρίσκουμε ένα εξαιρετικό συνδυασμό απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, όπως βιταμίνες συμπλέγματος Β. Επίσης, είναι ο ξηρός καρπός με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης. Τέλος, αποτελούν τον ξηρό καρπό με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά, που μας προστατεύουν από τη γήρανση και νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά, διάφορες μορφές καρκίνου κ.α.
Πώς χρησιμοποιούνται;
Τρώγονται σκέτα ενώ χρησιμοποιούνται πολύ και σε σιροπιαστά γλυκά αλλά και σαλάτες κ.λπ.
Με τη συνεργασία του Χάρη Γεωργακάκη Κλινικού Διαιτολόγου - Διατροφολόγου M.Sc., Προέδρου Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, Επιστημονικού Συνεργάτη Εργαστηρίου Διατροφής & Κλινικής Διαιτολογίας Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.