Ο κρόκος του αυγού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη και σε κορεσμένα λιπαρά. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται μία πλήρης και απαραίτητη τροφή για τα νήπια και τα παιδιά. Κι αυτό, γιατί στον κρόκο του περιέχονται οι απαραίτητες λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, E), ενώ τόσο ο κρόκος όσο και το ασπράδι έχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη.
Επίσης τα αυγά προκαλούν γρήγορα κορεσμό, με αποτέλεσμα στο επόμενο γεύμα η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται να είναι μικρότερη. Οι σύγχρονες διατροφικές οδηγίες δεν περιορίζουν την κατανάλωση αυγών όπως παλιότερα αλλά αποτρέπουν μόνο την υπερβολική κατανάλωσή τους (περισσότερα από 8 / εβδομάδα). Το βραστό αυγό είναι χορταστικό με μόνο 80 θερμίδες και γι’ αυτό αποτελεί ένα ιδανικό πρωινό.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)