counter

Χάρις Αλεξίου: "Ραγίζει" καρδιές το αντίο της στον Λευτέρη Χαψιάδη

Χάρις Αλεξίου: "Ραγίζει" καρδιές το αντίο της στον Λευτέρη Χαψιάδη
Χάρις Αλεξίου: "Ραγίζει" καρδιές το αντίο της στον Λευτέρη Χαψιάδη

Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μουσικής σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Λευτέρη Χαψιάδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Τον διακεκριμένο στιχουργό, αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση η Χάρις Αλεξίου. Άλλωστε ο Λευτέρης Χαψιάδης, είναι ο άνθρωπος που έγραψε τους στίχους σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Το «Μία είναι η ουσία».

«Αχ βρε Λευτέρη μου. Εσύ έγραψες το «Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία». Κι όμως για σένα υπάρχει και για εκεί ταξιδεύεις τώρα. Θα σε τραγουδάμε φίλε μου» έγραψε η Χάρις Αλεξίου.

Ποιος ήταν ο Λευτέρης Χαψιάδης

Ο Λευτέρης Χαψιάδης γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1953 στις Φέρες και καταγόταν από το χωριό Κοίλα Φερών. Ήταν διακεκριμένος σύγχρονος Έλληνας στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων. Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει γράψει διάφορα ποιήματα, τρία μυθιστορήματα και στίχους για 525 τραγούδια (καταχωρημένα στην ΑΕΠΙ ) στα σύγχρονα ελληνικά είδη ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικοσυνθέτες, ενώ κατά καιρούς έχει εργαστεί ως παραγωγός δίσκων. Μεταξύ αυτών, έχει δουλέψει συχνά με τον Χρήστο Νικολόπουλο με τον οποίο είχε μια σειρά από δημοφιλείς δίσκους (συμπεριλαμβανομένων Μία είναι η ουσία και Κάποια, κάπου, κάποτε). Μαζί δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν ένα CD με 12 τραγούδια (Δεκέμβριος 1986), στο οποίο κατάφεραν να συγκεντρώσουν 11 δημοφιλείς Έλληνες ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος και Μανώλης Μητσιάς. Άλλοι αρκετά γνωστοί ερμηνευτές των τραγουδιών του Λευτέρη Χαψιάδη ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Γλυκερία, ο Μανώλης Αγγελόπουλος και η Κατερίνα Στανίση.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR