counter

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας του ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας του ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό
Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας του ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό

Μια απίστευτη περιπέτεια βίωσε ο πατέρας του Τζέιμς Καφετζή, καθώς ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο αδερφός του παίκτη του Survivor, Μάικ Καφετζής, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και περιέγραψε όσα βίωσε ο πατέρας του, Λευτέρης, ενώ πραγματοποιούσε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του, να γυρίσει όλο τον κόσμο με ιστιοπλοϊκό.

Ενώ ταξίδευε έπιασε ένα δυνατό μπουρίνι, έσπασε το κατάρτι έπεσε κάτω και δημιούργησε μια ρωγμή στο μπροστινό μέρος του πλοίου και άρχισε να μπάζει νερά. Τελικά ο πατέρας του James Καφετζή σώθηκε από ένα αλιευτικό από την Κολομβία.

Διαβάστε επίσης! Survivor: Απασφάλισε ο James Καφετζής κατά του Αλέξη Παππά - "Ζηλεύει τη σχέση που έχω με τον..."

James Καφετζής – Όσα δήλωσε ο αδερφός του για το ναυάγιο του πατέρα του

«Αυτός είναι ο αληθινός Survivor, όχι ο αδερφός μου που πήγε δύο φορές αλλά ο πατέρας μου, που κατάφερε και επιβίωσε στη μέση του Ειρηνικού ενώ βούλιαζε το πλοίο του. Ξεκίνησε από τη Ρόδο, πήγε Ιταλία μετά Ισπανία μετά πέρασε το Γιβραλτάρ πέρασε Κανάριους Νήσους. Μετά το 2016 περάσαμε τον Ατλαντικό μαζί του, το οποίο μας πήρε 12 ημέρες. Εγώ ο πατέρας μου και ο αδερφός μου. Φτάσαμε απέναντι στο Μπαρμπάντος. Περάσαμε τρεις χειμώνες εκεί πέρα και μετά περάσαμε στην Κολομβία, πέρασε το κανάλι του Παναμά και έφτασε στον Παναμά.

Το βράδυ ενώ ταξίδευε έπιασε ένα δυνατό μπουρίνι, έσπασε το κατάρτι, έπεσε κάτω και δημιούργησε μια ρωγμή στο μπροστινό μέρος του πλοίου. Είχε μείνει από μηχανή, οπότε οι μπαταρίες του ξεφόρτιζαν. Του σπάει λοιπόν το κατάρτι, έμεινε ακυβέρνητος. Όλα τα πλοία έχουν αντλίες και μπορείς να βγάλεις το νερό. Επειδή δεν είχε πολλή μπαταρία και έτυχε να έχει συννεφιά και τις δύο ημέρες, που είχε γίνει αυτό και ξεφόρτιζαν οι μπαταρίες. Κάποια στιγμή οι αντλίες σταμάτησαν να βγάζουν το νερό που μπαίνει μέσα στο πλοίο, οπότε σιγά σιγά βούλιαζε και δε μπορούσε να κάνει τίποτα.

Το καράβι κυριολεκτικά χτυπιόταν δεξιά και αριστερά. Ο πατέρας μου έπεσε, χτύπησε το ισχίο του και μετά για να μην χτυπήσει περισσότερο τις 24 ώρες που ήταν ακυβέρνητος στην ουσία ξάπλωσε στο πάτωμα του πλοίου ακίνητος απλά για να μην χτυπήσει περισσότερο. Οπότε 24 ώρες ήταν ξαπλωμένος στο πάτωμα. Όταν τον έφτασαν τον είδαν να βουλιάζει, οπότε έφτασαν όταν έπρεπε. Αν αργούσαν μία ώρα θα ήταν με ένα φουσκωτό μέσα στον Ειρηνικό, που θα ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι μέσα στο αλιευτικό που τον έσωσε, που ψαρεύει τούνες στη μέση του Ειρηνικού. Σε δέκα ημέρες θα είναι πίσω στον Παναμά και μέχρι τότε θα μάθει να ψαρεύει τούνες. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει πιστεύω πως είναι να βρει καινούργιο καράβι για να συνεχίσει το ταξίδι του», είπε ο Μάικ Καφετζής για την περιπέτεια του πατέρα του.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR