counter

Το πρώτο party γενεθλίων του γιου μου

Το πρώτο party γενεθλίων του γιου μου
Το πρώτο party γενεθλίων του γιου μου

Κολλιδά Εμμανουηλίδης

Τέτοια μερα πριν ένα χρόνο, είχα την φουσκωμένη κοιλίτσα μου και περίμενα να γεννήσω. Ένα χρόνο μετά, δεν κατάλαβα πως πέρασε ο καιρός και μεγάλωσε τόσο πολύ.

Έφτασε η ώρα για το πρώτο του πάρτυ και σαν μαμά τρελαίνομαι να κάνω ετοιμασίες για την οικογένειά μου , αλλά τις περισσότερες φορές υπερβάλλω, χωρίς φυσικά να καταλαβαίνω τις ανάγκες του παιδιού. Τα πρώτα γενέθλια είναι ένα γεγονός που αξίζει να γιορτάσουμε αλλά θα πρέπει να είναι διοργανωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες του 12 μηνών μωρού. Στην αρχή έψαχνα στο Ίντερνετ να βρω ιδεες και η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να παρασυρθώ (διότι υπάρχουν τρομερά πραγματα για παιδικά πάρτυ) ευτυχώς συγκρατήθηκα και σκέφτηκα λογικά.

Έβαλα μια τάξη στις σκέψεις μου και επέλεξα με βάση το ότι ο Γιώργος είναι μικρός και δεν θα θυμάται τίποτα απο τα πρώτα του γενέθλια. Αρχικά το πάρτυ θα είναι σύντομης διάρκειας μιας και το πρόγραμμα του παιδιού, προβλέπει φαγητό και ύπνο.

Ακόμη:

Θα πρέπει να έχω περιορισμένο αριθμό καλεσμένων. Ένα πάρτυ με πολλούς αγνώστους μπορεί να προκαλέσει στρες στο πάει. Θα καλέσω τα πιο κοντινά προσωπα από την οικογένεια, που ο μικρος έχει οικειότητα μαζί τους, π.χ. παππού, γιαγιά, νονό, ξαδέρφια.

Θελω να βγάλω πολλες φωτογραφίες για να τις βάλω σε ενα μεγάλο άλμπουμ να της βλέπει μεθαύριο που θα μεγαλώσει.

Το πάρτυ θα πρέπει να γίνει ώρα «εύκολη» για το μωρό. Ώρα που θα είναι χορτάτο, δε θα νυστάζει και ώρα που δεν θα του χαλάσει τη ρουτίνα του βραδινού ύπνου.

Ξεχνώω τον παιδότοπο για αυτή την ηλικία, καθώς δεν ενδείκνυται.

Επιλέγω  μουσική που αγαπά και κάνει το μωρό χαρούμενο, αν και με το που φτάσουν παππούδες κ γιαγιάδες, θα έχει μόνο αγκαλιές. Θα αποφύγω  τα μπαλόνια γιατί κατά τη διάρκεια του πάρτυ μπορεί κάποιο να σκάσει και να τρομάξει τον μικρό σε σημείο που θα βάλει τα κλάματα.

Για τα πρώτα γενέθλια επέλεξα ενα θέμα που ταιριάζει απολυτα στον μικρό μου, μιας και του αρέσουν πολύ τα αυτοκινητάκια (με αυτα ξυπνάμε και κοιμόμαστε).Όλο θα έχουν φιγούρες απο τα αγαπημένα του cars (τούρτα,πιάτα,ποτηράκια,cupcake)και φυσικα στο τέλος του πάρτυ ετοίμασα δώρα έκπληξη για τους καλεσμένους,που πιστεύω θα τους αρεσει πολυ!

Τα μαγικά συστατικά  για ενα τέλειο πάρτυ, είναι ωραια διάθεση, θετικοί άνθρωποι που αγαπούν το μωρό μας και πολλά δωράκια γιατι σαν παιδί του αρέσουν οι εκπλήξεις ...!

Φυσικά μην ξεχνάτε οτι εμείς τα λέμε!

Facebook-vaso kollida A ,Vaso kollida

Instagram V_iris

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR