counter

Το μυστικό μου για λαμπερό δέρμα

Το μυστικό μου για λαμπερό δέρμα
Το μυστικό μου για λαμπερό δέρμα

Κορίτσια μου δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών!

Ένα από τα πράγματα που πραγματικά με ενδιαφέρει να προστατέψω είναι το δέρμα μου.

Όλο το χειμώνα έκανα θεραπείες με οξέα για να επαναφέρω το πρόσωπο μου όπως ήταν πριν από την εγκυμοσύνη και κυρίως ο ήλιος να μην μου δημιουργήσει πάλι υπερμελαχρωσεις και αφυδάτωση.

Όπως σας έχω ξαναπεί ότι  εμπιστεύομαι την Χριστίνα Σαράντη ιδιοκτήτρια του  TIPS TO TOES σε ότι αφορά το πρόσωπο.

Συζήτησα μαζί της λοιπόν για αυτά που με προβλημάτιζαν  και μου εξήγησε πως αυτό που πρέπει να προσέξω πολύ το καλοκαίρι είναι πολύ απλό. Να βάζω πάντα αντηλιακό και να κάνω και μερικές θεραπείες με βιταμίνη C για να προστατέψω και να συντηρήσω το πρόσωπο μου.

Εγώ κορίτσια άκουγα αλλά δεν γνώριζε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε  βιταμίνη C. Σας λέω ότι και μου είπε και η Χριστίνα με λίγα λόγια για να καταλάβετε τη αξία της.

Η βιταμίνη C είναι μια αληθινή πηγή νεότητας! Είναι ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία και ουδετεροποιεί τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και φαίνεται να δρα προστατευτικά για το δέρμα μας.

Η βιταμίνη C,γνωστή και ως ασκoρβικό οξύ είναι πολύ χρήσιμο συστατικό για τη φροντίδα του δέρματος, ιδιαίτερα όταν οι ανθρωποι επιμένουν να εκτίθενται στον ήλιο ή να καπνίζουν ή o τρόπος ζωής τους είναι τέτοιος που δημιουργεί πολλές ελεύθερες ρίζες.

Επίσης η βιταμίνη C σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε ενισχύει την προστασία από τη βλάβη που προκαλείται από την UVB ακτινοβολία.  Η έλλειψη ασκoρβικoύ οξέος οδηγεί σε ανεπαρκή παραγωγή κoλλαγόνoυ. Υπάρχουν μελέτες οι οποίες έδειξαν ότι η προσθήκη βιταμίνης C σε καλλιέργειες ινoβλαστών αύξησε την παρα­γωγή κολλαγόνου, αλλά μπορεί να ελαττώνει την παραγωγή ελαστίνης με κάποιον άγνωστο μηχανισμό. 

Ωστόσο πρέπει πάντα να προσέχετε πότε θα την χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο

Είναι πολύ πιο δραστική όταν χρησιμοποιείτε σε μορφή serum  και καλύτερα το βράδυ για να μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του.

Αν φοράτε κάποια κρέμα που περιέχει βιταμίνη C το πρωί είναι απαραίτητο να φοράτε μετά αντηλιακό.

Μετά το 25 χρόνια σας πρέπει πάντα να βρίσκεται στην καλλυντική σας περιποίηση

Εγώ πάντως που έκανα είδη την πρώτη  θεραπεία πραγματικά νιώθω το δέρμα μου πάρα πολύ λαμπερό ξεκούραστο και αναζωογονημένο…. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR