counter

Τι τραβάνε οι γιαγιάδες! (Στο OLGA's BLOG)

Τι τραβάνε οι γιαγιάδες! (Στο OLGA's BLOG)
Τι τραβάνε οι γιαγιάδες! (Στο OLGA's BLOG)

Έχω την εντύπωση ( αν κρίνω από τη δική μου περίπτωση αλλά και όλων των φιλενάδων και γνωστών μου) ότι ένα παιδί μετά τις δυο πολύ σημαντικές λέξεις ΜΑΜΑ και ΜΠΑΜΠΑ που λέει, η αμέσως επόμενη που χρησιμοποιεί πιο συχνά είναι η λέξη ΓΙΑΓΙΑ ιδίως αν η τελευταία συμμετέχει ενεργά στο μεγάλωμα του.

Οι γιαγιάδες είναι πολύ σημαντικά πρόσωπα στη ζωή των παιδιών μας και υπάρχει μεταξύ τους ένας πολύ ισχυρός δεσμός αγάπης. Επιπλέον οι μαμάδες μας συνήθως δε θέλουν να μας χαλάνε χατίρια, θέλουν να μας βλέπουν ευτυχισμένους, να μας ξεκουράζουν κι έτσι είναι οι πρώτες που θα τρέξουν για να μας εξυπηρετήσουν όταν χρειαζόμαστε βοήθεια.

Κάπως έτσι λοιπόν και η δική μου μαμά βρίσκεται πάντα δίπλα μας όποτε τη χρειαζόμαστε κι ας μένει 500 χιλιόμετρα μακριά. Και όταν έρχεται… η Αλεξάνδρα μάλλον προτιμάει να είναι πιο πολύ μαζί της  παρά με μένα! Βέβαια δε λείπουν και οι καβγάδες μέσα στο σπίτι καθώς μια γιαγιά σπάνια ακούει τις οδηγίες της μαμάς καθώς δε θέλει ή δεν μπορεί να είναι αυστηρή με το εγγόνι της. Κι εκεί αρχίζουν όλα… γιατί δεν τη μάλωσες όταν έπρεπε; Μου την κακομαθαίνεις… και φυσικά αν το παιδιά τα ακούνε όλα αυτά με την εξυπνάδα που τους διακατέχει το χειρίζονται το όλο θέμα ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Με το που τα μαλώνουν οι γονείς τρέχουν κατευθείαν στη γιαγιά… και δώστου οι διαφωνίες και οι τσακωμοί. Με το που φεύγουν όμως, τουλάχιστον εγώ έτσι νιώθω για τη δική μου μαμά σκέφτεσαι… τι ωραία που ήταν να είναι το φαγητάκι μας έτοιμο, που μπορούσα και έβγαινα για καφέ με τις φίλες μου ή έξω το βράδυ με τον άντρα μου, που έκανα όλες τις δουλείες μου και πολλά άλλα!!! Κι έτσι ανυπομονείς για την επόμενη φορά που θα έρθει.

Όσο για το παιδί... πιστεύω πως τα παιχνίδια που κάνει με τη γιαγιά είναι τα καλύτερα όλου του κόσμου! Όπως και τα παραμύθια και οι ιστορίες που λένε το βράδυ!!! Και όσο κι αν τις κουράζουν τις γιαγιάδες τους, οι οποίες όπως και να το κάνουμε,  είναι σε μεγαλύτερη ηλικία από εμάς, μια αγκαλιά, ένα φιλί και η μαγική πρόταση γιαγιάκα μου σ αγαπώ αρκούν για να ξεχάσουν όληηηηηη τους την κούραση και να πάρουν δύναμη για την επόμενη μέρα!

Μανούλα μου σ ευχαριστώ που είσαι πάντα δίπλα μου όταν σε χρειαζόμαστε! Βέβαια και η πεθερά μου με βοηθάει πάντα όταν της το ζητήσουμε και ξέρω και πόσο πολύ συμμετέχει στο μεγάλωμα του άλλου εγγονιού της του Νάσου.

Είτε είναι η μαμά μας είτε η πεθερά μας η γιαγιά είναι ΓΙΑΓΙΑ. Και είναι ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός στη ζωή του παιδιού μας. Κι αυτό τα λέει όλα. Έτσι μόνο με τα καλύτερα πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας για τη γιαγιά τους είτε είναι κοντά μας, είτε είναι λιγότερο δίπλα μας  ή ακόμα κι αν είναι αδιάφορη( που κι αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά). Για ένα εγγόνι η γιαγιά του είναι πάντα αυτή που θα του κάνει τα χατίρια, θα το καλομάθει και θα το παραχαϊδέψει… άρα ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που ξέρει στη ζωή του!!!   

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR