counter

Take away: Αναστέλλεται η απαγόρευση - Κανονικά η λειτουργία του σε όλη τη χώρα

Take away: Αναστέλλεται η απαγόρευση - Κανονικά η λειτουργία του σε όλη τη χώρα
Take away: Αναστέλλεται η απαγόρευση - Κανονικά η λειτουργία του σε όλη τη χώρα

Κανονικά θα λειτουργεί το take away στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Το πρωί έγινε γνωστό ότι η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας παραλαβής από το κατάστημα (take away) θα απαγορευόταν εκτός από τα καφέ και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα.


Η αρχική απόφαση, για απαγόρευση του take away, είχε ληφθεί, γιατί, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του.

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης  επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ».

Πηγή: Ant1news.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR