counter

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η γέννηση της ανιψιάς μου (Στο Stamatina's View)

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η γέννηση της ανιψιάς μου (Στο Stamatina's View)
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η γέννηση της ανιψιάς μου (Στο Stamatina's View)

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Πριν από μερικές ημέρες η αδελφή μου έγινε μανούλα και η επίσκεψη στο μαιευτήριο όπου πριν από ένα χρόνο γέννησα κι εγώ την κορούλα μου,  ήταν άκρως συγκινητική.

Το να ξαναζείς το θαύμα της ζωής και μάλιστα μέσα από τα μάτια ενός τόσο αγαπημένου σου προσώπου είναι μοναδική εμπειρία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή….

Λίγες ώρες πριν βρεθεί η Μαιρούλα στο «Μητέρα», μου έλεγε πόσο θέλει να ζήσει όλο αυτό το αναπάντεχο και απρογραμμάτιστο  που βιώνεις όταν σου σπάνε τα νερά.

Έτσι κι έγινε…. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανήμερα της Πρωταπριλιάς  κι εντελώς ξαφνικά (μάλλον ήταν ανοιχτοί οι ουρανοί όταν κάναμε αυτή την κουβέντα) έσπασαν τα νερά της κι έτρεχαν σαν παλαβοί στο μαιευτήριο. Περιττό να πω ότι όταν μου το πρωτοείπε έστω και για ένα δευτερόλεπτο σκέφτηκα ότι μου κάνει πλάκα… λόγω ημέρας.

«Μπα δε μπορεί …Με αυτά δεν παίζουν...!» Απάντησα κοφτά σε αυτή τη μικρή φωνούλα που τριβέλιζε το μυαλό μου. Τελικά η ανιψούλα μου ήρθε στη ζωή στη 1.25 τα ξημερώματα, υγιέστατη και ροδαλή σκορπίζοντας χαμόγελα και δάκρυα συγκίνησης σε όλους μας.

Μου φάνηκε τόσο εύθραυστη και μικρή. Η όψη της και μόνο,  με γύρισε 11 μήνες πριν όταν πρωτοαντίκρισα την Νάγια που από 2.700 γραμμάρια πλέον ζυγίζει εννιά κιλά.

Η Μαίρη (αδελφή μου), ο Αργύρης και η κορούλα τους είναι πλέον στο σπίτι τους και καλούνται να προσαρμοστούν στις καινούριες ισορροπίες της οικογένειας του. Πρώτο τους μέλημα …να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας τα πράγματα τις πρώτες μέρες δεν είναι εύκολα. Έχεις μπροστά σου ένα τόσο δα πλασματάκι που ο μόνος τρόπος που έχει για να επικοινωνήσει μαζί σου είναι το κλαματάκι του και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο το εξασκεί συχνά. Ακόμα και ο πιο ψύχραιμος άνθρωπος υπάρχουν στιγμές που τα χάνει… Είναι ανθρώπινο, απόλυτα φυσιολογικό μη σου πω και αναμενόμενο. Αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας όμως είναι γλυκιά αίσθηση για αυτό το τόσο όμορφο που έχει έρθει στη ζωή σου…

Μαιρούλα και Αργύρη να σας ζήσει!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR