counter

Σπύρος Μπιμπίλας: Η αντίδρασή του στο ξέσπασμα του Κυριάκου Βελόπουλου για τις δηλώσεις της Θέμιδας Μπαζάκα

Σπύρος Μπιμπίλας: Η αντίδρασή του στο ξέσπασμα του Κυριάκου Βελόπουλου για τις δηλώσεις της Θέμιδας Μπαζάκα
Σπύρος Μπιμπίλας: Η αντίδρασή του στο ξέσπασμα του Κυριάκου Βελόπουλου για τις δηλώσεις της Θέμιδας Μπαζάκα

Οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα προκάλεσαν αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός ανέφερε ότι είναι αντίθετη στην προσευχή αλλά και στο μάθημα των Θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, ενώ τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής εκπαίδευσης των μικρών μαθητών.

«Δεν υπάρχει εκπαίδευση ούτε από την οικογένεια ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι έξι χρόνων το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα Θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα», δήλωσε σε συνέντευξή της η ηθοποιός.

Δείτε επίσης! Θέμις Μπαζάκα: "Κόκκινο πανί" για τους ιερείς μετά τις δηλώσεις της να πάψουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία

Θέμις Μπαζάκα - Η αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου για τις δηλώσεις της

Για τις εν λόγω δηλώσεις ξέσπασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

«Ζούμε στην χώρα μου βγαίνει ο ηθοποιός, που ποιεί ήθος, δεν είναι απλή λέξη. Βγαίνει λοιπόν η κυρία Μπαζάκα και αρχίζει ένα κρεσέντο εναντίον αυτών που μας ενώνουν. Μιλάει για θρησκοληψία, για ρατσισμό, για φασισμό, βάζει στο στόχαστρο την πρωινή προσευχή που κάνουν στα σχολεία και τα θρησκευτικά. Και πρέπει όλα αυτά να τα καταργήσουν. Αν ηθοποιός σημαίνει ποιώ ήθος, αυτό είναι η απόδειξη της ανηθικότητας, δυστυχώς. Είναι μη ηθικό. Θέλετε οι μειοψηφίες να προστεθούν να επιβληθούν στην πλειοψηφίες», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον Σπύρο Μπιμπίλα που βρισκόταν στην αίθουσα να κάνει παρεμβάσεις και να υπερασπίζεται τη συνάδελφό του.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα

Το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή “Το Πρωινό” και σχολίασε το ξέσπασμα του Κυριάκου Βελόπουλου κατά της Θέμις Μπαζάκα.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη επειδή είμαι ηθοποιός και η κυρία Μπαζάκα το ίδιο, δεν μπορούσα να μην υπερασπιστώ το δικαίωμα του κάθε ηθοποιού να πει ελεύθερα τις απόψεις του στη δυτικού τύπου Δημοκρατία που ευτυχώς ζούμε. Δεν μπορεί κανείς να επιβάλει στον άλλον να μην πει την άποψή του.

Εγώ συμφωνώ σε πολλά από όσα λέει ο κύριος Βελόπουλος αλλά σε αυτό δεν συμφωνώ καθόλου. Το να λέει ανηθικότητα την άποψη του άλλου, χαρακτηρίζει τον ίδιο. Εγώ είμαι άθρησκος από παιδί, είμαι ένας πανευτυχής άνθρωπος, δεν την χρειάζομαι την θρησκεία, άρα δεν με ενδιαφέρει. Εγώ την πατρίδα μου την αγαπώ πιο πολύ από τον κύριο Βελόπουλο, δεν θα με χαρακτηρίσει εκείνος μη Έλληνα», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

*Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR