counter

Θέμις Μπαζάκα: "Κόκκινο πανί" για τους ιερείς μετά τις δηλώσεις της να πάψουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία

Θέμις Μπαζάκα: "Κόκκινο πανί" για τους ιερείς μετά τις δηλώσεις της να πάψουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία
Θέμις Μπαζάκα: "Κόκκινο πανί" για τους ιερείς μετά τις δηλώσεις της να πάψουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, στις οποίες αναφέρει ότι είναι αντίθετη στην προσευχή αλλά και στο μάθημα των Θρησκευτικών στα δημοτικά σχολεία, ενώ τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής εκπαίδευσης των μικρών μαθητών.

Η γνωστή ηθοποιός, την οποία βλέπουμε εκτός από την "Μάγισσα" του ΑΝΤ1 και στον ρόλο της γιαγιάς της κεντρικής ηρωίδας στη σειρά του Mega Milky Way, που έχει προκαλέσει τις οργισμένες αντιδράσεις ιερωμένων αλλά και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, είναι όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα της Espresso, «κόκκινο πανί» για τους ιερείς Αυγουστίνο Παπανικολάου και Αγαθάγγελο Σαρηγιαννίδη, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «εμετικά αυτά που είπε για τη θρησκεία μας» σε κοινή επιστολή τους στο site ekklisiaonline.

Αφορμή για το παραπάνω στάθηκαμ οι δηλώσεις της Θέμιδος Μπαζάκα στο περιοδικό Λοιπόν, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη σειρά «Milky Way». «Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική. Μα, εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μη θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του» είπε η ίδια. 

«Δεν υπάρχει εκπαίδευση ούτε από την οικογένεια ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι έξι χρόνων το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα Θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα» πρόσθεσε η Θέμις Μπαζάκα, προκαλώντας την οργή των δύο ιερέων. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Photo Credits: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR