counter

Σόφη Πασχάλη: Μια τιμητική βραδιά για εκείνη

Σόφη Πασχάλη: Μια τιμητική βραδιά για εκείνη
Σόφη Πασχάλη: Μια τιμητική βραδιά για εκείνη

Η βραδιά έλαβε χώρα στο δημαρχείο Παπάγου -Χολαργού το βράδυ της Κυριακής 8 Μαρτίου και οι 5 ομιλήτριες Μαριέττα Γιαννάκου (πρώην υπουργός), Αντιγόνη Δήμα, (ερευνήτρια γεννετικής ανθρώπου), Σοφία Μαντουβάλου, (συγγραφέας) Σοφία Χρήστου (πρών αντιδήμαρχος) και η Σόφη Πασχάλη, (γυμνάστρια - δημοσιογράφος), βραβεύτηκαν από τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο.

Για την Σόφη Πασχάλη ακούστηκαν ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια και την προλόγησαν λέγοντας τα εξής: "Ένα κορίτσι από μία πολύ αγαπημένη οικογένεια. Ένα κορίτσι που αντί να πάει στα σίγουρα και να ακολουθήσει την πεπατημένη, καθώς η οικογενειακή επιχείρηση με γαλακτοκομικά προιόντα θα ήταν η σίγουρη λύση, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της και να γίνει προπονήτρια.Αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ με πολλές βαλκανικές και πανελλήνιες νίκες. Ένα ατύχημα, ωστόσο, ένα κάταγμα στη μέση και η απόφαση των γιατρών, σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, ήταν αρκετό να της ανατρέψει τα σχέδια της, αλλά από ότι φάνηκε στην πορεία της, όχι για πολύ. Το πείσμα της και η θέλησή της, την έκαναν να βγει νικήτρια,αφού με δική της πρωτοβουλία και με πιθανό ρίσκο γιάτρεψε τον εαυτό της με ασκησιολόγιο που πίστεψε, και πιο συγκεκριμένα τη yoga που τότε δεν ήταν καθόλου διαδεδομένη στη χώρα μας.Όταν έγινε πλέον εντελώς καλά,αποφάσισε να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα για να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί. Η εμφάνισή της στα τηλεοπτικά πλατό δεν άργησε να έρθει και η παρουσία της δεν πέρασε απαρατήρητη. Σήμερα εξακολουθεί και δίνει τις συμβουλές της μέσω γυμναστηρίων,τηλεοπτικών εκπομπών και περιοδικών. Όπως επίσης μέσω του site www.fthis.gr".

Ο λόγος της περιεκτικά εκείνη τη βραδυά ήταν:

Ναι μεν, ζούμε κατά κόρον σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, αλλά αποδεδειγμένα πίσω από έναν μεγάλο άντρα κρύβεται μια υπομονετική και εξίσου ισχυρή γυναίκα.Μίλησε για τις δυσκολίες που βιώνει η σημερινή γυναίκα καθώς οφείλει να είναι αριστούχα στο σύνολο. Στη μόρφωσή της, στην εμφάνισή της, στις ικανότητές της,στο να είναι εξαίρετη μάνα, σύζυγος, σύντροφος και εργαζόμενη. Στο ότι παρά τις τόσες προσπάθειές της, πολεμάτε και πολλές φορές μάλιστα και μέσα από το ίδιο της το σπίτι. Η βία υπάρχει ακόμα, μέσα στις οικογένειες και δεν αναφέρθηκε μόνο στη σωματική βία αλλά κα στη λεκτική και στη συναισθηματική.

Εκλείσε όμως τον λόγο της, με ένα ενθαρρυντικό μήνυμα ότι “ Πίσω από τα δυο φύλα, άντρας και γυναίκα, κρύβεται ένα παιδί που στο τέλος της μέρας αυτό που χρειάζεται είναι την αγκαλιά, την ΑΓΑΠΗ….

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR