counter

Σήμερα η έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Σήμερα η έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. Κλειστό το κέντρο της Αθήνας
Σήμερα η έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Ευρωπαική Ένωση

Τα «προεόρτια» ξεκινούν στις 13:00 στο Ζάππειο, όπου θα παραστούν, εκτός από την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι,  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και στη συνέχεια ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο χώρος του Ζαππείου επιθεωρήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τόνισε ότι «οι οιωνοί είναι πάρα πολύ καλοί για μια Προεδρία που μπορεί να αφήσει το στίγμα της και ταυτόχρονα να θυμίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης με αξιοπρέπεια ξεπερνά την κρίση και εμφανίζεται με το πρόσωπο μιας θεσμικά ισότιμης, υπερήφανης και αξιοπρεπούς χώρας η οποία διεκδικεί αυτό που της ανήκει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό χρέος, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση για τη μείωσή του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, οπότε και η Ελλάδα θα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι αυτή είναι η ευκαιρία της Ελλάδας για δείξει ότι όχι μόνο είναι ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και να αναδείξει την πολύτιμη προσφορά της στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Η επίσημη τελετή της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας θα πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα, στις 19:30, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Εκεί θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια σε όλη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Έκτακτες κυκλοφοριακές τίθενται σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας λόγω της τελετής έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας. Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται  σήμερα οι διαδηλώσεις και οι πορείες.

Πηγή: Αntenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR