counter

Σεξ στη μακροχρόνια σχέση

Σεξ στη μακροχρόνια σχέση
Σεξ στη μακροχρόνια σχέση

Σεξ στη μακροχρόνια σχέση

Yπάρχουν τρόποι το σεξουαλικό ενδιαφέρον να διατηρηθεί αμείωτο και η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού να διατηρήσει την ποιότητά της.

Βήμα 1ο: Δώσε προσοχή στην εξωτερική σου εμφάνιση

Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα έπειτα από τόσα χρόνια να «αισθάνομαι άνετα μαζί σου, να είμαι ο εαυτός μου» από το να «αδιαφορώ για τον εαυτό μου και την εικόνα που σου προσφέρω καθημερινά». Η πεποίθηση μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση ότι «δέσαμε το γάιδαρό μας» και ότι ξέρουμε πως «πάντα θα είσαι δίπλα μου, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχώ για την εμφάνισή μου και για το πώς θα σε ευχαριστήσω», δεν δίνει σε σένα το «δικαίωμα» να πάρεις 20 κιλά ή να κυκλοφορείς συνεχώς με φθαρμένες φόρμες και παράλληλα να απαιτείς ο σύντροφός σου να σε θεωρεί ελκυστική και να σε φαντασιώνεται σεξουαλικά. Ούτε τον υποχρεώνει βέβαια να συνεχίσει να σε επιθυμεί και να σε διεκδικεί. Από τη στιγμή που αδιαφορείς για την εμφάνισή σου, ο σεξουαλικός σου ρόλος εξασθενεί και ο σύντροφός σου μπορεί να δυσκολευτεί να σε δει ρομαντικά και σεξουαλικά. Δείξ’ του ότι νοιάζεσαι γι’ αυτόν και για τη σχέση σας αφιερώνοντας χρόνο στο σώμα σου, στο ντύσιμό σου αλλά και στην προσωπική σου υγιεινή.

Βήμα 2ο: Αφιερώστε χρόνο στο ερωτικό παιχνίδι

Συνήθως, όσο μια σχέση παλιώνει, η διάρκεια των προκαταρκτικών πριν από την επαφή αλλά και στο στάδιο της ηρεμίας μετά την ολοκλήρωση συνεχώς μειώνεται. Το ζευγάρι περνάει κατευθείαν στην πράξη αγνοώντας τη σημασία των ερωτικών παιχνιδιών. Κάνουν σεξ μόνο για να θεωρηθούν εντάξει στις υποχρεώσεις τους και για να εκτονώσουν λίγη από τη σεξουαλική τους ένταση. Με αυτό τον τρόπο το σεξ γίνεται μισό. Ο οργασμός, κυρίως της γυναίκας, μοιάζει μακρινός στόχος, ενώ η συναισθηματική και βιολογική εμπλοκή και κορύφωση που μπορεί να φέρει η σεξουαλική ένωση δύο συντρόφων μοιάζει περισσότερο σαν αγγαρεία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε και οι δύο διατεθειμένοι να αφιερώσετε χρόνο στο πριν και στο μετά.

Βήμα 3ο: Εκφράστε στο σύντροφό σας τις ερωτικές σας επιθυμίες

Για να μπορέσεις κι εσύ να ικανοποιηθείς πρέπει ο σύντροφός σου να γνωρίζει πώς να το καταφέρει. Εκμεταλλευτείτε τη μεταξύ σας οικειότητα και εμπιστοσύνη και τολμήστε να μοιραστείτε τα σεξουαλικά σας «θέλω» ενθαρρύνοντάς τον να κάνει κι εκείνος το ίδιο χωρίς να διστάζετε να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα. Είναι ένας σίγουρος τρόπος που θα εξασφαλίσει ανανέωση στη σεξουαλική σας ζωή και μεταξύ άλλων θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά!

Μόνο για γονείς!

 

Προστατέψτε την ερωτική σας ζωή από το γονεϊκό ρόλο

 

Πολλοί πιστεύουν ότι τα παιδιά σε μια σχέση «σκοτώνουν» το σεξ. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα και έγκειται στους δικούς σας χειρισμούς το αν και πόσο θα επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο στο γάμο σας. Το σεξ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να είναι το ίδιο ικανοποιητικό ακόμα και όταν υπάρχουν παιδιά ή μωρά μέσα στο σπίτι. Για να συμβεί όμως αυτό, είναι αναγκαίο να υιοθετήσετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο προϋποθέτει αμοιβαιότητα και προσπάθεια και από τους δυο σας. Το σημαντικότερο ίσως που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το σεξ στην έγγαμη ζωή σας είναι να οριοθετήσετε την παρουσία του παιδιού στην κρεβατοκάμαρά σας. Το υπνοδωμάτιο, τόσο του παιδιού όσο και των γονιών, είναι ξεχωριστοί χώροι και είναι σημαντικό αυτό να γίνει κατανοητό στα παιδιά από μικρή ηλικία.

 

Το κλείσιμο της πόρτας δηλώνει ότι τώρα εγώ και εσύ είμαστε μαζί, βγάζουμε προσωρινά το ρόλο του γονέα και υιοθετούμε αυτόν του συντρόφου. Πλησιάζουμε ο ένας τον άλλο χωρίς το φόβο της ανοιχτής πόρτας και της πιθανής αιφνιδιαστικής επίσκεψης κάποιου παιδιού. Όταν αυτό δεν συμβαίνει το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για το σεξ, που μοιάζει πλέον μακρινή, νοσταλγική πολυτέλεια αφού αυτές οι συνθήκες το κάνουν απαγορευτικό. Προσπαθήστε με προσεκτικό σχεδιασμό να κάνετε πράγματα που δεν περιλαμβάνουν τα παιδιά, όπως  μια εκδρομή ή ένα ρομαντικό ραντεβού τουλάχιστον μία φορά το μήνα, περνώντας ίσως τη νύχτα σε κάποιο ξενοδοχείο. Κινήσεις σαν αυτές μπορούν να ανανεώσουν τη σχέση σας και να διατηρήσουν ζωντανή και απολαυστική την ερωτική σας ζωή!

 


Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR