counter

Ράνια Τζίμα: "Οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις δεν ήταν καλές" - Η στιγμή που έχασε την ακοή της από το ένα αυτί

Ράνια Τζίμα: "Οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις δεν ήταν καλές" - Η στιγμή που έχασε την ακοή της από το ένα αυτί
Ράνια Τζίμα: "Οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις δεν ήταν καλές" - Η στιγμή που έχασε την ακοή της από το ένα αυτί

Η Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια και ο Πέτρος Σφηκάκης, καθηγητής Παθολογίας - Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησαν το πρωί του Σαββάτου (18/11) στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη αναφορικά με την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο στρες και την στενοχώρια με τις ασθένειες.

H εκπομπή ασχολήθηκε με το πώς το αυξημένο στρες ή η κακή ψυχολογία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Ράνια Τζίμα μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις εξετάσεις που έκανε ώστε να αποκλείσει κάποια άσχημα πράγματα, αλλά και το νευρολογικό αυτοάνοσο που έπαθε.

Διαβάστε επίσης: Pάνια Tζίμα: Η αμήχανη στιγμή στο δελτίο ειδήσεων του Mega - Έβγαλε τσιγάρο νομίζοντας ότι δεν είναι στον αέρα

«Η αίσθηση που δίνω στους ανθρώπους είναι ότι είμαι πολύ ήρεμη, αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι που είναι έτσι εξωτερικά, μέσα τους βράζουν και μαζεύουν πράγματα», είπε αρχικά η Ράνια Τζίμα.

Η ίδια πρόσθεσε: «Το τσιγάρο δεν βοηθάει, η νικοτίνη είναι παράγοντας διεγερτικός, όποτε για εμένα κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει το τσιγάρο. Εκείνη η στιγμή ήταν μία στιγμή άγχους και υπάρχουν δεκάδες τέτοιες στην καθημερινότητα. Έχω καταλάβει ότι πια έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια σε τόσα μεγάλα επίπεδα άγχους που δεν καταλαβαίνουμε πόσο στρεσάρουμε τον εαυτό μας. Αυτό βλάπτει τον οργανισμό μας».

Μάλιστα, η Ράνια Τζίμα μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη αποκάλυψε ότι πέρασε μία περίοδο τριών μηνών που έπρεπε να κάνει εξετάσεις, ώστε να αποκλείσει κάποια άσχημα πράγματα που δεν θα ήθελε να της έχουν συμβεί.

«Δύο με τρεις μήνες έχω κάνει ό,τι εξετάσεις υπάρχουν, γιατί οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις μου δεν ήταν καλές. Καταλήξαμε ότι είναι ”burn out” (υπερκόπωση) από την πολλή δουλειά. Εμένα όμως αν με ρωτήσεις δούλεψες πολύ θα σου πω ότι δούλεψα όπως δουλεύω πάντα. Ξύπνησα ένα πρωί κι ήμουν άσπρη, όχι χλωμή άσπρη. Κι έτσι είπα πριν πάω στο γραφείο να πάω να κάνω εξετάσεις να δω τι γίνεται» εξομολογήθηκε η Ράνια Τζίμα.

Όταν η Ράνια Τζίμα έχασε την ακοή της από το ένα αυτί

Ένα άλλο πολύ στρεσογόνο γεγονός που βίωσε η Ράνια Τζίμα ήταν όταν εργαζόταν για το παλιό Mega στο ρεπορτάζ για το υπουργείο Ανάπτυξης κι έχασε την ακοή της από το ένα αυτί.

«Το έπαθα πριν κλείσει το Mega, όταν “κράσαρε” η Κύπρος. Εγώ έκανα τότε για το παλιό Mega υπουργείο Ανάπτυξης που ήταν ένα από τα βασικά υπουργεία που διαχειριζόταν και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας  – Κύπρου στο κομμάτι της οικονομίας κι ο αντίκτυπος ήταν πολύ σημαντικός. Δουλεύουμε, δουλεύουμε και ξυπνάω ένα πρωί και δεν ακούω τίποτα από το ένα αυτί, το δεξί. Χωρίς πόνο, χωρίς ενόχληση. Γιατί ο πόνος θα σε στείλει στο γιατρό. Ήταν νευρολογικό αυτοάνοσο αυτό που έπαθα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα που έπαθα αυτό εγώ, μάλλον δεν άλλαξα τίποτα στον τρόπο που διαχειρίζομαι τα πράγματα» αποκάλυψε η δημοσιογράφος.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR