counter

Ράνια Θρασκιά: Η είσοδος στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση για την προσωπική της ζωή

Ράνια Θρασκιά: Η είσοδος στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση για την προσωπική της ζωή
Ράνια Θρασκιά: Η είσοδος στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση για την προσωπική της ζωή

Στο “Secret” καις στη Σάσα Σταμάτη μίλησε η Ράνια Θρασκιά μετά την εκλογή της στην Α’ Θεσσαλονίκης µε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η ίδια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην είσοδό της στη Βουλή και στα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η Ράνια Θρασκιά ρωτήθηκε και για την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας.

Όσα είπε η Ράνια Θρασκιά

Πώς αισθάνεσαι που κατάφερες να µπεις στη Βουλή µε τον ΣΥΡΙΖΑ;

∆εν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως ακόμα. Έγιναν όλα πολύ ξαφνικά, η τιμητική πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα, η προεκλογική περίοδος. Αισθάνομαι δικαιωμένη από την επιλογή µου και απέραντη ευγνωμοσύνη για όλους όσοι µε στήριξαν. Και σίγουρα νιώθω την ευθύνη να ανταποκριθώ στους λόγους για τους οποίους µε επέλεξαν οι άνθρωποι να τους εκπροσωπήσω.

Περίμενες να τα πας τόσο καλά;

Όταν παίρνεις την απόφαση να µπεις σε έναν τέτοιο στίβο, μπαίνεις µε όλες σου τις δυνάμεις. Αυτό που ήθελα ήταν να σταθώ µε ειλικρίνεια και καθαρότητα απέναντι στους ανθρώπους που βρέθηκα μαζί τους στον δρόμο, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές. ∆εν είχα περισσότερες προσδοκίες από το να δείξω τον σεβασμό µου και τη γνώση µου στα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συμπολιτών µας σε όλα τα επίπεδα. ∆εν μπορώ να πω ότι είχα στο μυαλό µου το αποτέλεσμα, παρά το να καταφέρω να περάσω στον κόσμο τις πραγματικές αξίες που πρεσβεύω.

Δείτε επίσης! Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το σχόλιο για την εκλογή της Ράνιας Θρασκιά! "Τότε δεν είχαμε υπάρξει ζευγάρι στη ζωή"

Τα παιδιά σου τι σου είπαν;

Προσπάθησα να µην επηρεάσει την καθημερινότητα των παιδιών µου όλη αυτή µου η προσπάθεια. Το επιτυχές αποτέλεσμα και το ότι είμαι πλέον βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου σίγουρα τα έκανε να είναι πολύ χαρούμενα και, ταυτόχρονα, περίεργα να μάθουν όσο περισσότερα μπορούν για τη νέα µου αυτή ιδιότητα.

Πώς σχολιάζεις τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ;

Ήταν ένα αναπάντεχο γεγονός αυτά τα χαμηλά ποσοστά. Ο πρόεδρός µας είπε όλα όσα πρέπει να ειπωθούν σε πολιτικό επίπεδο. Θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουμε ξανά µε τους πολίτες, να επικοινωνήσουμε καλύτερα τις θέσεις µας και να καταλάβουμε τους λόγους που τους οδήγησαν στο να µην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. µε τη μαζικότητα που περιμέναμε. Πλέον, µας περιμένουν νέες εκλογές και θα υπάρχει ικανός χρόνος για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Ποιο είναι το όραμά σου στην πολιτική;

Το όραμά µου αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα μηνύματα που επικοινωνήσαμε προς τους πολίτες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Είναι η ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αποδοχή, εν συναίσθηση και Παιδεία χωρίς διακρίσεις. Με λογική και ευαισθησία. Για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

Θα συνεχίσεις να ασχολείσαι µε την ψυχοθεραπεία;

Έχω δημιουργήσει εδώ και αρκετά χρόνια µε πολλή αγάπη το Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης. Μέσω αυτού, η ομάδα των ειδικών ψυχικής υγείας, ψυχίατροι και ψυχολόγοι, και εγώ ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, έχουμε συνδράμει πολλούς ανθρώπους στην πορεία της προσωπικής τους εξέλιξης και καθημερινά µας εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι. Θα συνεχίσω να εργάζομαι στο Κέντρο, στο πλαίσιο που µου επιτρέπουν τα νέα µου καθήκοντα στη Βουλή. Είναι μια συνειδητή επιλογή µου να μείνω κοντά στους ανθρώπους που µας εμπιστεύονται και να βοηθάω όσο μπορώ στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Σου λείπει η τηλεόραση;

Έπειτα από 25 χρόνια στην τηλεόραση, πλέον ο ρόλος που θέλω να συνεχίσω να έχω είναι αυτός που έχω και τώρα: Να έρχομαι σε επαφή µε τους τηλεθεατές µέσω της στήλης συμβουλευτικής ψυχολογίας που έχω στις εκπομπές όπου συμμετέχω. Είμαι περήφανη για τη διαδρομή µου στην τηλεόραση και για µένα θα παραμένει πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής µου.

Ποια ήταν μέχρι σήμερα η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου;

Οι δύσκολες στιγμές της ζωής µας είναι αυτές που µας εξελίσσουν, µας ενδυναμώνουν και µας πάνε παρακάτω. ∆εν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη στιγμή που να τη θεωρήσω την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής µου. Σίγουρα ήταν αρκετές και µε βεβαιότητα μπορώ να πω ότι το συναίσθημα που νιώθω κάθε φορά που επιστρέφει η σκέψη µου σε αυτές είναι η ευγνωμοσύνη για όσα έμαθα για εμένα και τους άλλους.

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;

Είναι γνωστό ότι κρατάω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική µου ζωή. Είμαι μια χαρούμενη μητέρα, µε όλες τις αγωνίες που συνεπάγεται ο γονικός ρόλος, και ευλογημένη να περιστοιχίζομαι από αγάπη.

Θα ανέβαινες ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας;

Μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά η πρώτη µου σκέψη είναι αν αυτή η εκκλησία έχει και άλλη πρόσβαση εκτός από σκαλιά, για να είναι πρόσβαση και από άτομα µε κινητικά προβλήματα. Όπως και όλα τα αντίστοιχα μέρη που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε αυτονόητο ότι μπορούμε να πάμε χωρίς να σκεφτόμαστε αν μπορούν να πάνε ισότιμα όλοι οι συμπολίτες µας. Ο δρόμος της ζωής µου αυτήν τη στιγμή µε οδηγεί στο να σκέφτομαι και να προσπαθώ να βελτιώσω µε όποιον τρόπο μπορώ την καθημερινότητα των συνανθρώπων µου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

*Πηγή φωτογραφίας: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR