counter

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Βροχές

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και βαθμιαία και στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 06/10/2014

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς τη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή άνοδο στα νότια.

Πηγή: Antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR