counter

Πώς να…

Πώς να…
Πώς να…

Πώς να…

Η κούραση συχνά μπαίνει ανάμεσα σε μας και τον σύντροφό μας αφού μπορεί να μας εμποδίζει να κάνουμε σεξ. Πού οφείλεται όμως και τι μπορούμε να κάνουμε για να τη νικήσουμε;

 

Στον γιατρό…

Πίσω από την κούραση μπορεί να κρύβεται μια σεξουαλική δυσλειτουργία (π.χ. στυτική δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερμάτιση για τους άντρες και έλλειψη διέγερσης για τις γυναίκες) που …αναχαιτίζει την ερωτική επιθυμία. Σε αυτή την περίπτωση η επίσκεψη στον ειδικό είναι αναγκαία.

Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας ή μεγαλύτερα από 50 ετών συνήθως έχουν διαφορετικές βιολογικές δυνατότητες, οπότε η αποχή από το σεξ λόγω κούρασης είναι αναμενόμενη. Η συμβουλή του ειδικού μπορεί όμως και εδώ να φανεί πολύ χρήσιμη.   

 

Στον ψυχολόγο…

Η κούραση μπορεί απλά να συμπίπτει με μία περίοδο γενικότερου  άγχους  είναι όμως πιθανό να σημαίνει ότι η σχέση έχει μπει σε μια ρουτίνα και ότι υπάρχουν προβλήματα είτε στο σεξουαλικό κομμάτι είτε στην επικοινωνία. Μπορεί, επίσης να κρύβει έλλειψη ενδιαφέροντος για τον σύντροφο ή υπερβολικό άγχος επίδοσης και φόβο αποτυχίας. Δεν πρέπει όμως να βλέπουμε το σεξ καταναγκαστικά αλλά ως μία ευκαιρία να ενισχύσουμε τη σχέση μας. Γι’ αυτό αν, η κόπωση επιμένει, θα πρέπει να εξετάσουμε αν τη χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία και τι σημαίνει αυτό. Μία συζήτηση με τον σύντροφό μας στη συνέχεια θα ήταν σίγουρα χρήσιμη. Αν ωστόσο δε βρίσκουμε την άκρη μόνοι μας ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει.

 

Στην πράξη…

Tο ζευγάρι γενικά θα πρέπει να είναι σε «εγρήγορση», να αναζητά στιγμές ανάπαυλας και να δημιουργεί ένα κλίμα που να διευκολύνει την επαφή. Μπορείτε π.χ. να  κάνετε ένα ζεστό μπάνιο με συνοδεία μουσικής κλπ. Μη βιαστείτε να κάνετε σεξ. Ξαπλώστε και χαλαρώστε έχοντας στο μυαλό σας ότι το σεξ θα διαρκέσει ώρες. Μην αμελήσετε τα προκαταρτικά τα οποία δεν πρέπει να είναι σύντομα. Προτείνετε στον σύντροφο σας να κάνει κάτι που σας αρέσει, αλλά δεχτείτε και τις δικές του επιθυμίες.  

Αν είστε υπερβολικά κουρασμένοι, προγραμματίστε το σαββατοκύριακο να περάσετε χρόνο οι δυο σας στο σπίτι.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.   

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR