counter

Πέτρος Κουσουλός: Αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εισαγγελική εντολή! Οι πρώτες του δηλώσεις

Πέτρος Κουσουλός: Αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εισαγγελική εντολή! Οι πρώτες του δηλώσεις
Πέτρος Κουσουλός: Αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εισαγγελική εντολή! Οι πρώτες του δηλώσεις

Το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου έξω από τη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ένταση επικράτησε ανάμεσα στους συγγενείς της μητέρας από την Πάτρα και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό.

Στη συνέχεια, η κατηγορούμενη έκανε μήνυση στον Πέτρο Κουσουλό κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz, η κατηγορούμενη, σε έντονη φόρτιση, φώναζε, αναφερόμενη στον δημοσιογράφο: «Γέλαγε εδώ και μου κούναγε το δάχτυλο! Συλλάβετε τον! Πάνω στα παιδιά μου έχει κάνει καριέρα! Που τα είχαν στο νεκροκρεβατο και και θα έρθει τώρα αυτός να μου κουνήσει το δάχτυλο! Και έχει τρία παιδιά το παλιόπαιδο».

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο Πέτρος Κουσουλός αφέθηκε ελεύθερος και μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, “T-Live”.

Δείτε επίσης! Πέτρος Κουσoυλός: Η φωτογραφία τη στιγμή της μεταφοράς του στο αστυνομικό τμήμα

Όσα είπε ο Πέτρος Κουσουλός

«Σήμερα ζήσαμε ένα διπλό δράμα, το οποίο δεν αφορά μόνο εμένα, αφορά όλη τη δημοσιογραφία. Αφέθηκα ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα και φυσικά επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά μου. Θα κατατεθεί μήνυση για ψευδή καταμήνυση στην κυρία Πισπιρίγκου», είπε αρχικά ο Πέτρος Κουσουλός στην ενημερωτική εκπομπή του Alpha.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ισχυρίστηκε η κατηγορουμένη ότι εγώ με τον δείκτη του χεριού μου την έδειξα με το χέρι μου και γέλασα, αυτό έχει πει. Το θέμα εδώ πέρα έχει να κάνει με την δημοσιογραφία, με το δικαίωμα του δημοσιογράφου να αποκαλύπτει, να ερευνά και να κάνει τη δουλειά του. Σήμερα λοιπόν υπήρξε μια διπλή επίθεση. Ενώ βρισκόμουν στον “αέρα” ήρθαν αυτές οι δύο κυρίες και ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου και εξαπέλυσαν μπροστά στις κάμερες έναν απίστευτο λεκτικό προφυλακισμό.

Με είπαν παλιάνθρωπο, με απείλησαν, μίλησαν για τα παιδιά μου, μίλησαν για την ηθική μου, μίλησαν για την ακεραιότητά μου. Αυτά τα πράγματα εγώ τα υπέμεινα με στωικότητα, υπάρχουν τα πλάνα ευτυχώς, αλλά αναρωτιέμαι, σε περίπτωση που όλα αυτά δεν συνέβαιναν μπροστά στις κάμερες σε ποιο σημείο θα φτάναμε; Θα με χτυπούσαν; Θα χειροδικούσαν; Συγγνώμη που υψώνω τον τόνο της φωνής μου, αλλά καταλαβαίνεις και εμένα τη ψυχική μου κατάσταση αυτή τη στιγμή. Οι δημοσιογράφοι δεν βάζουν τον κόσμο στην φυλακή, οι δημοσιογράφοι δεν ασκούν διώξεις και δεν προφυλακίζουν, οι δημοσιογράφοι κάνουν έρευνα, είτε είναι αρεστή σε κάποιους είτε όχι.

Εφόσον έληξε αυτό το ακραίο επεισόδιο λεκτικής βίας, κλήθηκα από τις αστυνομικές αρχές γιατί ήθελαν οι αστυνομικοί να καταγράψουν το συμβάν. Ενώ βρισκόμουν έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βλέπω την κατηγορουμένη να φωνάζει προς το μέρος μου αλλά δεν έδωσα σημεία. Λίγα λεπτά αργότερα, ενημερώθηκα ότι είχε υποβάλει αίτηση έκκληση για το αδίκημα της εξύβρισης και έτσι πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και με προφορική εισαγγελική εντολή αφέθηκα ελεύθερος».

Ακόμη, ο Πέτρος Κουσουλός τόνισε: «Δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο, ο κόσμος μας βλέπει, είναι ιδιαίτερα ευφυής και έχει κρίση. Το θέμα δεν είναι ο Πέτρος, η Τατιάνα ή ο οποιοσδήποτε. Είναι εάν θέλουμε σε αυτή τη χώρα να έχουμε ελεύθερη δημοσιογραφία».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: PapadakisPress

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR