counter

Πέμπτη ημέρα αγωνίας για το αεροσκάφος. Επεκτάθηκαν οι έρευνες

Πέμπτη ημέρα αγωνίας για το αεροσκάφος. Επεκτάθηκαν οι έρευνες
Πέμπτη ημέρα αγωνίας για το αεροσκάφος. Επεκτάθηκαν οι έρευνες

Αεροσκάφος

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο παραμένει άφαντο για πέμπτη ημέρα, ενώ τα σενάρια και οι αναλύσεις δεν έχουν τελειωμό.   

Ο στρατός της Μαλαισίας υποστήριξε ότι εντόπισε το αγνοούμενο αεροσκάφος σε τεράστια απόσταση όμως, από το σημείο που έδωσε στίγμα για τελευταία φορά.

Στις θεωρίες των ανεξήγητων ήρθε να προστεθεί και η είδηση, ότι συγγενείς καλούν στα κινητά των αγνοουμένων, τα οποία δείχνουν να λειτουργούν.

Σε επίπεδο ερευνών, πάντως, οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

"Ναι πάνω από τη Σουμάτρα βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν", δήλωσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των ερευνών στην περιοχή αυτή. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Την ίδια ώρα το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις έρευνες από αέρος για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, αναμένοντας διευκρινίσεις από τη Μαλαισία για μια ενδεχόμενη νέα κατεύθυνση των ερευνών, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία", διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Φαμ Κιού Τιού, προσθέτοντας ότι η θαλάσσια έρευνα συνεχίζεται αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με τις αναφορές ότι ο στρατός της χώρας είχε εντοπίσει το αεροπλάνο δυτικά από την προγραμματισμένη του διαδρομή, κοντά στα στενά της Μαλάκας.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR