counter

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Πελέ

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Πελέ
Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Πελέ

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς ο Πελέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών και “βύθισε” στο πένθος ολόκληρη τη Βραζιλία.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο.

Δείτε επίσης - Πελέ: Η νέα ανάρτηση της κόρης του - "Ο χρόνος κυλά"

Ποιος ήταν ο Πελέ;

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο ή αλλιώς Πελέ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940 και ήταν Βραζιλιάνος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Έχει αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών από τη FIFA και τη Δ.Ο.Ε. και ευρέως θεωρείται ως ο μεγαλύτερος στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Πελέ έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην εφηβική ομάδα της Μπαουρού, ενώ το 1956 πήρε μεταγραφή στην θρυλική Σάντος, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1974 σημειώνοντας 619 γκολ σε 638 παιχνίδια. Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Βραζιλίας, 3 Διηπειρωτικά και 3 Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στις 20 Νοεμβρίου 1969 πέτυχε το 1000ο τέρμα της καριέρας του!

Με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας αγωνίστηκε σε 92 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 77 γκολ, ενώ κατέκτησε τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970).

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR