counter

Όταν οι διακοπές σου δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόσουν…

Όταν οι διακοπές σου δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόσουν…
Όταν οι διακοπές σου δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόσουν…

Μέσα της άνοιξης, ανοίγεις τον υπολογιστή σου για να επιλέξεις τον προορισμό του καλοκαιριού και να ψάξεις για όμορφα δωμάτια σε τιμή ευκαιρίας καθώς ακόμα η ζήτηση δεν είναι αυξημένη. Ύστερα από μια μικρή περιήγηση αισθάνεσαι τόσο τυχερός που γρήγορα και εύκολα βρήκες ένα ονειρεμένο δωμάτιο να μείνεις, μεγάλο, φωτεινό και σε τιμή λογικότατη! Σκέφτεσαι δεν είναι δυνατόν… η τύχη μου χαμογέλασε… τελικά είμαι πολύ τσακάλι… που το ανακάλυψα πάλι αυτό το μέρος! Φυσικά το κλείνεις αμέσως και περηφανεύεσαι σε φίλους και γνωστούς για τις επερχόμενες διακοπές των ονείρων σου!

Φτάνει ο καιρός ετοιμάζεις βαλίτσες και να 'σαι… στο απόλυτο μέρος… εκεί που θα χαλαρώσεις και δε θα σκέφτεσαι τίποτα αρνητικό. Αρχίζεις λοιπόν να ψάχνεις το ξενοδοχείο. Στο internet  έγραφε λίγο έξω από τη χώρα του νησιού… και προχωράς και προχωράς (με το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι ή οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο τελοσπάντων), ανεβαίνεις βουνά κατεβαίνεις βουνά, βλέπεις θάλασσα χάνεις τη θάλασσα. Δεν αφήνεις τη διάθεση σου να χαλάσει… μόλις ξεκίνησαν οι διακοπές σου! Κι αφού επιτέλους μετά από κανένα μισάωρο φτάσεις προσπαθείς να σκεφτείς θετικά… ο χρόνος είναι σχετικός… όταν στην Αθήνα κάνω μια ώρα να φτάσω στη δουλεία μου το μισάωρο είναι λίγο… και ευκαιρία να απομονωθώ στο κάτω κάτω… φτάνεις στη ρεσεψιόν και ζητάς το δωμάτιο σου. Ανοίγεις με το κλειδί κι αυτό που αντικρίζεις δεν είναι ακριβώς όπως το έδειχνε στο internet. Το δωμάτιο σου φαίνεται πολύ πιο μικρό (τι στο καλό με ευρυγώνιους φακούς τα φωτογραφίζουν) και η θέα του απέραντου γαλάζιου πουθενά… οι βασικοί χώροι του ξενοδοχείου έχουν θέα άλλα όχι και το standard δωμάτιο που έκλεισες με 40 ευρώ. Κλείσε μια σουίτα κύριε να πάρεις αυτό που έβλεπες στις φωτογραφίες. Κι αφού έχεις ακούσει τη γκρίνια της συντρόφου, κοπέλας, γυναίκας σου αποφασίζεις να κάνεις και αλλού έρευνα μήπως βρεις κάτι καλύτερο. Κι αφού με 40 βαθμούς υπό σκιάν γυρίσεις το μισό νησί και στάζεις, πεινάς και είσαι πτώμα από την κούραση ξαναγυρνάς στο δωμάτιο που αρχικά επέλεξες καταντροπιασμένος κι από πάνω αφού όλα τα υπόλοιπα που είδες μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα αλλά τελευταία στιγμή που τα ψάχνεις πολύ ακριβότερα!!! Κι εκεί που το παίρνεις απόφαση και μετριάζεις τα νεύρα σου πας να τσιμπήσεις κάτι, να ξαπλώσεις και το απόγευμα να πας στη θάλασσα. Κι εκεί που ετοιμάζεσαι  να κοιμηθείς ακούς… πλατς , πλουτς… και παιδικές χαρούμενες φωνούλες. Το ξενοδοχείο που έκλεισες έχει και πισίνα!!! Αλλά που να φανταστείς ότι το δωμάτιο σου είναι ακριβώς δίπλα σ αυτήν… το βλέπεις κι αυτό θετικά… τουλάχιστον δε θα περπατάς πολύ για να κάνεις τη βουτιά σου… Και όταν σηκώνεσαι το απόγευμα ορεξάτος για την παραλία ανοίγεις το παράθυρο και βλέπεις τον ουρανό συννεφιασμένο… αρχίζει να φυσάει πολύ και οι πρώτες ψιχάλες να πέφτουν… σκέφτεσαι δεν είναι δυνατόν… αλλά για να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά το βλέπεις σαν μια ευκαιρία για ένα ρομαντικό απόγευμα… άντε και θα μπεις  και λίγο στο internet να χαζέψεις… πέρασε η ώρα… τι είπα  internet; Ε όχι και internet στην ερημιά… που πας κύριε! Να ξεφύγεις δε θες; Τι να την κάνεις την τεχνολογία στις διακοπές σου! Κι αφού λοιπόν περάσει και η μπόρα βγαίνεις το βράδυ μια βόλτα… σκέφτεσαι πως έρχεται μια καινούρια μέρα που όλα θα είναι καλύτερα! Κουνούπια, μέλισσες, πεσίματα, γαστρεντερίτιδες, ιώσεις, αέρηδες, τσακωμοί είναι όλα μες το πρόγραμμα.

Αυτά που σας γράφω σας φαίνονται υπερβολικά, έτσι δεν είναι; Κι όμως μου έχουν συμβεί όλα!!! Σε διαφορετικές διακοπές ευτυχώς αλλά ΟΛΑ. Κι επειδή πολλές φορές βρέθηκα στο δίλλημα μένω ή φεύγω κι επειδή και έχω μείνει και έχω φύγει το συμπέρασμα μου είναι το εξής… οι διακοπές μας είναι λίγες… και σίγουρα μπορούν πολλά πράγματα να μας χαλάσουν τη διάθεση. Αλλά ακόμα περισσότερα μπορούν να μας τη φτιάξουν… είμαστε σ ένα μέρος διαφορετικό, πρωτόγνωρο… ας αφεθούμε να το ανακαλύψουμε .το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε πολύ πολύ καλύτερα από το να γυρίσουμε στο σπίτι μας. Αφεθείτε σε νέες εμπειρίες όποιες κι αν είναι αυτές.. θα τις θυμάστε και θα γελάτε… η απάντηση λοιπόν για μένα τουλάχιστον είναι ΜΕΝΩ και το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ με όλο μου το ΕΙΝΑΙ!

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR