counter

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ηλικία, η καταγωγή, ο γάμος, η καριέρα και η ανακοίνωση της εγκυμοσύνη της

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ηλικία, η καταγωγή, ο γάμος, η καριέρα και η ανακοίνωση της εγκυμοσύνη της
Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ηλικία, η καταγωγή, ο γάμος, η καριέρα και η ανακοίνωση της εγκυμοσύνη της

Όπως έγινε το Σάββατο (08/05) γνωστό, η Όλγα Κεφαλογιάννη, θα γίνει για πρώτη φορά μαμά σε ηλικία 46 ετών, καθώς περιμένει το πρώτο της παιδί από τον σύζυγό της Μίνωα Μάτσα. Οι δυο τους είναι περίπου ενάμιση χρόνο ζευγάρι και φυσικά πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Όλγα Κεφαλογιάννη - Καταγωγή

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα και είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη. Από την πλευρά του πατέρα της κατάγεται από την ομώνυμη οικογένεια των Ανωγείων Ρεθύμνης με σημαντική δράση κατά τις Κρητικές επαναστάσεις του 19ου αιώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Εθνική Αντίσταση καθώς και με πολύχρονη παρουσία στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και είναι πρώτη εξαδέλφη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη. Από τη μητέρα της κατάγεται από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Βαρδινογιάννη και είναι ανιψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Όλγα Κεφαλογιάννη - Καριέρα

Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης Κρήτης στις εκλογές του 2007 και του 2009.

Από το 2012 εκλέγεται πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Α΄Αθηνών (26 Μαΐου 2012, 25 Ιανουαρίου 2015, 7 Ιουλίου 2019 (και στις εκλογές του Ιουνίου 2012 και του Σεπτεμβρίου 2015 με λίστα).

Εργάζεται ως δικηγόρος Αθηνών από το 1999, ενώ στην αρχή της σταδιοδρομίας της δούλεψε στη Νέα Υόρκη και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Από το 2004 έως το 2006 ήταν συνεργάτιδα του τότε Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα.

Έχει γράψει το βιβλίο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα», το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Είναι επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U) και επίτιμο μέλος στο I.C.C. Women Hellas (Hellas International Chamber of Commerce Women).

Όλγα Κεφαλογιάννη - Σπουδές

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από το King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων (LL.M) και από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στην Βοστώνη στις Διεθνείς Σχέσεις (GMAP).

Όλγα Κεφαλογιάννη - Γάμοι

Η Όλγα Κεφαλογιάννη παντρεύτηκε τον Μάνο Πενθερουδάκη στις 22 Ιανουαρίου του 2010. Το μυστήριο τελέστηκε παρουσία λίγων συγγενών και φίλων, στον ιερό ναό των Ταξιαρχών, στο Κολωνάκι. Η είδηση του διαζυγίου τους έγινε γνωστή τον Ιανουάριο του 2020. Την Δευτέρα του Πάσχα (03/05/21) η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στις Σπέτσες. Κουμπάρες ήταν η Τζένη Μήτση και η πρώτη ξαδέλφη της νύφης, Χρυσή Βαρδινογιάννη. Λίγες ημέρες μετά τον γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα, έγινε γνωστό πως η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι έγκυος.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR