counter

Ο Φαίδων Κεφαλέας στο FTHIS.GR: Το νέο ξεκίνημα, η συνεργασία με τη Μενεγάκη και η άγνωστη προσωπική ζωή!

Ο Φαίδων Κεφαλέας στο FTHIS.GR: Το νέο ξεκίνημα, η συνεργασία με τη Μενεγάκη και η άγνωστη προσωπική ζωή!
Ο Φαίδων Κεφαλέας στο FTHIS.GR: Το νέο ξεκίνημα, η συνεργασία με τη Μενεγάκη και η άγνωστη προσωπική ζωή!

Φαίδων Κεφαλέας

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Ο Φαίδων Κεφαλέας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2009 μέσα από την –τότε- πρωινή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, «Καφές με την Ελένη», στον ALPHA. Ωστόσο, την άνοιξη του 2011 κλήθηκε να υπηρετήσει τη «μαμά πατρίδα», οπότε και αποχώρησε από την εκπομπή. Το συγκεκριμένο γεγονός, δεν του έκλεισε τις «πόρτες», αφού την επόμενη χρονιά συνεργάστηκε ξανά με το κανάλι της Κάντζας, παρουσιάζοντας ολιγόλεπτη εκπομπή πολιτιστικού περιεχομένου.

Ο Φαίδων, όμως, είχε κι άλλα όνειρα! Και για να τα πραγματοποιήσει χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου για έξι μήνες παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής. Έτσι, στη συνέχεια ήρθε η συνεργασία με τον Λάκη Λαζόπουλο στο «Sorry… I’m Greek», ενώ φέτος βρίσκεται στο Θέατρο Πάνθεον, με την παράσταση «Ηρακλής- 12 Άθλοι». Ο ίδιος λέει στο FTHIS.GR: «Κάνω μία νέα αρχή, έχω μπει σε μία άλλη τροχιά: Αυτή του θεάτρου και του ηθοποιού. Δεν σου κρύβω, ότι αισθάνομαι μεγάλη χαρά που με εμπιστεύονται άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Νίκη Παπαθεοχάρη κ.ά. Ακόμη, το γεγονός ότι συνεργάζομαι με τον Σάκη Ρουβά για μένα είναι πολύ σημαντικό!». Όπως αποκαλύπτει ο γοητευτικός ηθοποιός «το κομμάτι της υποκριτικής υπήρχε πάντα στο κεφάλι μου. Ήθελα όμως να το κάνω, όπως το ένιωθα εγώ. Άνετα θα μπορούσα να μείνω στην Ελλάδα και να κάνω μαθήματα με πολύ σπουδαίους δασκάλους. Προτίμησα, να ζήσω πιο έντονα αυτό το όνειρο, γι’ αυτό και πήγα στην Αμερική. Όπως καταλαβαίνεις, γνώρισα έναν άλλο τρόπο διδασκαλίας και αυτό νομίζω θα φανεί πάνω στο σανίδι, στην πορεία». 

Η νέα συνεργασία του στο θεατρικό σανίδι, δεν στέκεται εμπόδιο στην τηλεόραση, αφού καταφέρνει και τα συνδυάζει: «Υπάρχει μία συνεργασία με τον ALPHA και την εκπομπή “Όλα Παίζουν” που έχω μία δική μου στήλη. Στην ουσία είναι ένα παιχνίδι που παίζω με τον κόσμο και προβάλλεται κάθε Παρασκευή». Ωστόσο, θα ήθελε να παρουσιάσει μία δική του εκπομπή; «Δεν αποποιούμαι την τηλεόραση, ούτε τα βήματα που έχω κάνει. Η υποκριτική προέκυψε στην πορεία. Είχα το μικρόβιο και απλά έψαχνα να βρω τους τρόπους ανάπτυξης των εκφραστικών μου μέσων. Άλλωστε, μέσα από την τηλεόραση έγινα γνωστός», καταλήγει ο ίδιος.

Τι αναμνήσεις έχει από τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη; «Για εμένα, η Ελένη ήταν τεράστιο σχολείο και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις! Με στήριξε πολύ, μου έμαθε πολλά πράγματα, κάναμε συζητήσεις, δουλέψαμε πολύ και νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο για όλους μας. Η Ελένη είναι ένας πάρα πολύ δοτικός άνθρωπος, πολύ καλή σε αυτό που κάνει, αλλά και απόλυτη επαγγελματίες! Όσες φορές χρειάστηκε να την ρωτήσω για κάτι, είτε αφορούσε τη δουλειά είτε πιο προσωπικό θέμα, ήταν πάντα εκεί, δίπλα μου, να με υποστηρίξει και να μου δώσει τις καλύτερες συμβουλές».

Στον επαγγελματικό τομέα του πηγαίνουν όλα καλά. Ισχύει το ίδιο και για την προσωπική του ζωή; «Στην προσωπική μου ζωή είμαι μόνος μου! Δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα πολύ να έχω μία όμορφη σχέση και νομίζω πως το έχω ανάγκη! Πιστεύω, όμως, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω την διάθεση, γιατί είμαι πολύ πιεσμένος χρονικά, οπότε και δεν θα ‘μαι καλός για την κοπέλα που θα έχω δίπλα μου». Τέλος, ο Φαίδων εξομολογείται στο FTHIS.GR πως «υπάρχουν πολλές στιγμές που γυρνάω στο σπίτι μου και αναρρωτιέμαι και θα ήθελα να έχω έναν άνθρωπο να κουβεντιάσω, να συζητήσω, να με χαλαρώσει από την πίεση της ημέρας.  Προς το παρόν, μιλάω μόνο με τους συγγραφείς ή θα δω καμία ταινία, η οποία δεν ολοκληρώνεται ποτέ, γιατί με παίρνει ο ύπνος». 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR