counter

Μπρους Γουίλις: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Μπρους Γουίλις: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Μπρους Γουίλις: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Δύσκολες στιγμές για τον Μπρους Γουίλις και την οικογένειά του, καθώς ο 67χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD).

Στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Μπρους Γουίλις αναφέρει: «Η οικογένειά μας θέλησε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για το απίστευτο κύμα αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους. Στο πνεύμα αυτό, θέλαμε να σας δώσουμε μια ενημέρωση σχετικά με τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, αφού πλέον έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει.

Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει προχωρήσει και έχουμε πλέον μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Παρόλο που αυτό είναι οδυνηρό, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια σαφή διάγνωση».

Θυμίζουμε πως έναν περίπου χρόνο πριν, έγινε γνωστό ότι ο Μπρους Γουίλις αποσύρεται από την υποκριτική καθώς διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τη δυνατότητα ενός ανθρώπου να μιλά και να γράφει. 

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια από την οποία πάσχει ο Μπρους Γουίλις

Η μετωποκροταφική άνοια αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές άνοιας. Πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, η οποία οφείλεται σε νευροεκφυλιστικές αλλοιώσεις του εγκεφάλου. Ενδεχομένως, είναι η πιο δύσκολη μορφή άνοιας στη διαχείρισή της. Μία από τις ιδιαιτερότητές της είναι ότι συνήθως εμφανίζεται σε νεαρότερες ηλικίες, συγκριτικά με τις άλλες άνοιες. Μπορεί να προσβάλλει άτομα ηλικίας από 40 έως 65 ετών.

Πηγή φωτογραφίας: abacapress

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR